28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.03.2023 14:12 | Son Güncelleme: 10.03.2023 16:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kararını imzaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin yenilenmesine ilişkin seçim kararını imzaladı. Erdoğan YSK'nın iki aylık seçim sürecini başlatacağını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kararını imzaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin yenilenmesine ilişkin kararı imzaladı. Kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimin güncelleyecek. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Biraz önce seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması için gereken kararı imzalamış bulunuyorum. Resmi Gazete'nin yayınlanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu iki aylık seçim sürecini başlatacak.
  • Seçimlerin tarihinin 14 Mayıs olarak güncellenmesi kararını yıl başından önce zaten kamuoyu ile paylaşmıştık. Seçimi bir ay önceye çekmemizin sebepleri şunlardır: Her şeyden önce seçim tarihi YKS ile çakışan bir tarihti. Yine bu tarih yurtdışından ve yurt içinden binlerce vatandaşımızın Hacca gitme dönemine denk geliyordu. Okulların da tatile girmesi sebebiyle bu yıl da binlerce vatandaşımız memleketine ya da tatil beldelerine gitmek üzere yola çıkacaktı. Bu nedenlerden dolayı 18 Haziran'ın milletimizin iradesini yansıtması için doğru bir tarih olmadığına karar verdik.
Anayasa'nın 116’ncı maddesi uyarınca TBMM genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
  • Ülkemizin 6 Şubat'ta ardı ardına yaşadığı iki büyük deprem, seçimle ve seçim tarihiyle ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı. Depremin ilk günlerindeki ağır kış şartları, hasar alan alt yapı ve yıkım alanının büyüklüğü işlerimizi güçleştirmiş olsa da vatandaşlarımızın yardımına koştuk. 47 binin üzerinde insanımız vefat ederken 115 binden fazla insanımız da yaralı olarak kurtarıldı. 
  • Şehirlerimizi yerle yeksan eden bu afette milyonlarca vatandaşımız evini kaybederken milyonlarca vatandaşımızda ardı arkası kesilmeyen sarsıntılar nedeniyle evine giremez hale geldi. Felaketin ilk anından itibaren tüm gücümüzle vatandaşımızın yanında olduk. Hemen enkaz kaldırma ve yeni konutların inşası çalışmalarına başladık. 
  • Partimize adaylık başvurusu yapacak herkes önce, belirlenecek asgari tutarı AFAD’ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracaktır.
  • Seçim çalışmaları için hazırladığımız bütün müzikleri yasaklıyoruz, müziksiz bir kampanya olacak, ikili görüşmeler suretiyle bu kampanyamızı sürdüreceğiz.