08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.07.2024 19:46 | Son Güncelleme: 29.07.2024 19:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özür dilemeli' dediği Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye davet ettiği Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın davete yanıt vermemesi üzerine Erdoğan “Önce bizden özür dilemesi lazım” diyerek tepki göstermişti. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ise Abbas'ın Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özür dilemeli' dediği Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor

Filistin lideri Mahmud Abbas’ın ilerleyen günlerde Türkiye’yi ziyaret edeceği öğrenildi. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Abbas’ın Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

Mustafa, ziyaretin zamanlamasının diplomatik kanallar ve protokoller çerçevesinde netleştirilmesi için görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Büyükelçi, Abbas'ın TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Meclis’te konuşma yapması için bir davet aldığı da belirtti.

İki ülke arasında bu konuşmanın planlanması için çalışmalar devam ediyor. Mustafa, “iki ülke halkları arasındaki güçlü kardeşlik ilişkilerine” vurgu yaparak, Türkiye'nin Filistin’e verdiği sarsılmaz destekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özür bekliyor

Erdoğan, önceki gün Rize’de yaptığı konuşmada "Bazı siyasi partiler diyorlar ki 'Hükümet Filistin Başkanını Türkiye'ye davet etsin ve Parlamentoda konuştursun.' Size davet etmediğimizi kim söylüyor?" dedi ve Filistin lideri Mahmud Abbas'a şu ifadelerle tepki göstermişti:

"Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz, bakalım gelebilecek mi? Gelir veya gelmez ama biz Filistin halkının, Filistinli kardeşlerimizin adına zaten söylenmesi gerekenleri her yerde her toplantıda dile getiriyoruz"

Kaynak: AA