29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 02.06.2023 04:43 | Son Güncelleme: 02.06.2023 07:49

Demirtaş çekilirken HDP’nin önünde zor bir sınav var

Cezaevindeki eski eşbaşkan Demirtaş önce HDP yönetimini ağır bir dille eleştirdi, ardından aktif siyaseti bıraktığını duyurdu. Parti yönetimini şimdi ciddi bir muhasebe bekliyor
Demirtaş çekilirken HDP’nin önünde zor bir sınav var

Genel seçimde istediği sonucu alamayan, bir önceki seçime oranla oy oranı düşen partilerden biri de HDP oldu. Şimdi önünde zor bir sınav var. Cezaevinde olmasına rağmen özellikle kentli seçmenden büyük destek alan eski eşbaşkan Selahattin Demirtaş’ın partiye yönelik ağır eleştirilerinden sonra aktif siyaseti bıraktığını açıklaması, parti yönetiminin de ciddi muhasebe yapmasını gerektirecek.

Kapatma davasının Anayasa Mahkemesi’nde karar aşamasında olması nedeniyle seçime Yeşil Sol Parti çatısı altında giren HDP’nin 2018’de aldığı yüzde 11.5’lik oy oranı, yüzde 8.5’e kadar geriledi. Yüzde 10 barajının yüzde 7’ye çekilmemiş olması durumunda baraj problemi yaşayacak bir parti görünümü alan HDP’de Demirtaş’ın eleştirileri tartışılıyor. Eleştirilerin hedefinde parti yönetimi ve doğal olarak eşbaşkanlar Mithat Sancar ve Pervin Buldan var. Ancak Demirtaş partinin kurullarının bile çalışmadığını belirterek, MYK’yı ve PM’yi de hedef alıyor.

Demirtaş’ın Artı Gerçek internet sitesinde kaleme aldığı yazısındaki kimi paragraflara baktığımızda, eleştirilerinin ne kadar sert olduğu görülüyor: