06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.05.2023 16:44 | Son Güncelleme: 11.05.2023 17:05

Devlet Bahçeli: 14 Mayıs'ı kundaklamak için karanlık eller devrede

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Son günlerde 14 Mayıs'ı kundaklamak için karanlık eller devrededir. Namussuz montajcılar, özel hayat cellatları iş başındadır" dedi
Devlet Bahçeli:  14 Mayıs'ı kundaklamak için karanlık eller devrede

Devlet Bahçeli partisince Ordu'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende temalı açık hava toplantısında, 3 gün sonra yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nin Türkiye'nin dirliğine, milletin birliğine, demokrasinin geleceğine, insanların huzur ve refahına hayırlı ve kalıcı sonuçlar getirmesini, aynı zamanda seçimlerin sağduyulu, sakin, huzurlu ve demokratik olgunluk içinde gerçekleşmesini diledi. Bahçeli, 77 yıllık çok partili siyasi hayatın en mühim seçimleri için geri sayımın başladığını, 14 Mayıs Pazar günü istikbal haklar ile ilkel hezeyanlar arasında bir tercih yapılacağını söyledi.

Türk milletinin sandık başında Cumhuriyetin yeni yüzyılını oylayacağını belirten Bahçeli, Ordu'nun derelerinin pazar günü bir başka güzel akacağına, Karadeniz'in daha da şahlanacağına inandığını dile getirdi. Bahçeli, 14 Mayıs 2023'te hem 13. Cumhurbaşkanının belirleneceğini hem de 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin yapılacağını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Alçakça kurgu ve kumpas peşindeler"

"Son günlerde 14 Mayıs'ı kundaklamak için karanlık eller devrededir. Namussuz montajcılar, özel hayat cellatları iş başındadır. Küresel medya, dış güçler, emperyalizme ruhunu satmış iç odaklar, sosyal medya teröristleri, ajan provokatörler, bölücü çevreler, azgınlaşmış Türk düşmanları 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı'nın mukadder zaferini gölgelemek amacıyla alçakça kurgu ve kumpas peşindedir. Ancak ne yapsalar boş, hangi iftirayı atsalar boşuna, milletin iradesine ket vuramayacaklar, Türkiye'nin hızını kesemeyecekler, Türk milletinin zaferini önleyemeyecekler. Kavga arayanlara sabır ve sebatla muamele edeceğiz. Kaos arzulayanlara sarsılmaz duruşumuzla engel olacağız. Demokrasi kültürümüzü baltalamak, istikrarımızı budamak, ülkemizi bunalıma sokmak isteyenlere iman ve irademizle direneceğiz." Türkiye'yi çok sevdiklerini vurgulayan Bahçeli, "Aziz vatanımızı canımızdan aziz biliyoruz. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine de mutlaka ulaşma kararındayız" dedi.

Alandakilere, "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri'ne hazır mısınız? Sandığa gidecek misiniz? Millet ve vatan düşmanlarına, yerli ve yabancı bozgunculara ders verecek misiniz? Milliyetçi Hareket Partisi'nin Ordu milletvekili adaylarını TBMM'ye gönderecek misiniz? Cumhur İttifakı'nın yanında mısınız? Cumhurbaşkanı'mız ve cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı çok yüksek bir destekle yeniden seçecek misiniz? Söz mü? Sandıklardan taşıyor muyuz? Vatana sahip çıkıyor muyuz? Bayrağa sahip çıkıyor muyuz?" sorularını yönelten Bahçeli, aldığı "Evet" yanıtı üzerine, teşekkür etti.

Artık sıranın aziz millette olduğunu dile getiren Bahçeli "Ordulu kardeşlerim sıra alayınızda. Devlet ve milletiyle, hep birlikte ve her şeyden önce Türkiye. Çağrımız birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve huzuradır. Çağrımız dik baş, tok karın, mutlu yarınadır. Çağrımız yükselen ve süper güç mertebesine çıkacak Türkiye'yedir. Komşusu açken tok yatmayacak yüksek vicdanların, Fırat kenarında otlayan kuzunun vebalini duyacak tertemiz gönüllerin, 'Aç iken doyurdum, çıplak iken giydirdim, aziz milleti çok kıldım' diyenlerin bulunacağı ve buluşacağı ahlaklı, adaletli, inançlı, erdemli, hakça paylaşımı esas alan bir geleceğe çağrıdır bizim çağrımız. Çağrımız, Türk tarihinin çağrısıdır. Çağrımız, kutlu ceddimizin çağrısıdır. Çağrımız, cumhurun çağrısıdır. Çağrımız, çiftçimizin, emeklimizin, esnafımızın, memurumuzun, işçimizin, yetimlerimizin, şehit analarımızın, şehit yavrularımızın, tüm mazlumların çağrısıdır. Çağrımız, al bayrak altında toplanıp istikbale el ele, omuz omuza, tek nefes halinde yürüyüş çağrısıdır. 'Ne mutlu Türk'üm diyene' haykırışı etrafında kenetlenme çağrısıdır bizim çağrımız. Ve bizim çağrımız, içinde bulunduğumuz çağın akışını değiştirmeye sonuna kadar taliptir" dedi. 

"Bu görev tarihidir, tehiri ve tevzisi düşünülemez"

MHP ve Cumhur İttifakı'nın milletin bekası, ülkenin bağımsız geleceği için dünden daha önemli bir görevle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bu görev tarihidir, tehiri ve tevzisi düşünülemez. Maruz kaldığımız stratejik tehditler küresel senaryoların bölgemizde gösterime sokulan bugünkü sahnesinden başka bir şey değildir. Milli birliğimizi, milli güvenliğimizi, milli çıkarlarımızı, milli varlığımızı, milli gelecek projelerimizi sömürge hesaplarına, lord planlarına, egemen güçlerin inisiyatifine teslim etmek isteyenler ayan beyan ortadadır. Bunlar zillet ittifakında yuvalanmışlardır" diye konuştu.

"CHP artık tanınmaz ve tanımlanamaz halde"

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, "Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu teröristlerle yol yürümektedir. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu zalimlerin kontrolündedir. Bu nedenle paravan adaydır, kumandalı adaydır, kukla adaydır, 7+2 formatlı kumar masasının icazetli adayıdır. Kılıçdaroğlu, Türkiye düşmanlarına yakayı kaptırmıştır. Onların dümen suyuna girmiştir. Maalesef CHP artık tanınmaz ve tanımlanamaz haldedir. Aziz Atatürk'ün kurduğu parti, HDP ile tek yumurta ikizine dönüşmüştür. Mehmetlerimizin katilleri Kılıçdaroğlu için çalışmaktadır. PKK ve FETÖ, Kılıçdaroğlu lehine propaganda yapmaktadır" dedi.

Erzurum'da yaşanan olaylara ilişkin de Bahçeli, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yol açtığı Erzurum provokasyonun altından da bölücüler ve FETÖ'cüler çıkmıştır. Karşımızdaki güruh, demokrasi katilidir. Karşımızdaki ittifak terör ve ihanet ittifakıdır" şeklinde konuştu. Bahçeli, CHP'li ve İYİ Parti'li seçmenlere de seslenerek "Ordu'da CHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, gelin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne birlikte sahip çıkalım. Gelin aziz Atatürk'ün eserlerine ve emanetlerine beraberce destek olalım. İYİ Parti'ye oy veren kardeşlerim, gelin bu şerefe siz de dahil olun. CHP ve İYİ Parti yönetimleri yoldan çıkmıştır. Bu iki parti Türkiye muhalefetinde söz kesmiştir. Yanlarına da Kandil ile Pensilvanya'yı alarak zehir ve zillet saçmaktadırlar. Oyun büyüktür, senaryo karanlıktır. Tehlike zillet ittifakında düğümlenmiş haldedir. Geride kalan iki haftalık süre zarfında cereyan eden provokasyonların iç yüzüne bakıldığında Kılıçdaroğlu'nun, iç ve dış ihanet cephesinin Türkiye'yi mahvetmek için her fırsatı ganimet gördüğü anlaşılmaktadır" dedi. 

"Kanlı ve kalleş döngüye son vereceğiz"

Millet İttifakı'nı eleştiren Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu: "Allah'ın bir lütfu neticesinde, Gabar Dağı'da bulunan petrol rezervi zillet ittifakının uykularını kaçırmaktadır. Karadeniz'den çıkarılan doğal gaz zillet ittifakını rahatsız etmektedir. Kılıçdaroğlu'nun ittifak ortağı HDP, milli muharip uçağımız KAAN'dan, İHA'larımızdan, SİHA'larımızdan korkuya kapılmıştır. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Bundan böyle teröristlerin saklanacak, sığınacak, kaçacak güvenli bir yeri olamayacaktır. Terör neredeyse, meşru hedefimiz orasıdır. Hainler nerede fitne saçıyorsa oralar temizlenecektir. Cumhuriyetin yeni yüzyılında terör musibetinden Allah'ın izniyle kurtulacağız. Kanlı ve kalleş döngüye son vereceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız. Hem aşımıza, işimize, emeğimize, ekmeğimize ve egemenlik haklarımıza sahip çıkacağız hem de insanlığın yüz karası bölücü terör örgütünü yıkıp geçeceğiz"

"Türkiye'de milletin hukuku egemendir"

Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6 Mayıs 2023'te Adana'da yaptığı konuşmada, "Her hakkı teslim edeceğim, her hukuku uygulayacağım." dediğini aktararak, "Sayın Kılıçdaroğlu, sana göre hak nedir? Her hakkı teslim edeceğim derken muhatapların kimlerdir? Uygulamak istediği hukukun muhtevası nelerden oluşmaktadır? Türkiye'de hakkı yenmiş, hakları çiğnenmiş hiç kimse yoktur. Eğer çıkarsa onların haklarını iade etmek de namus borcumuzdur" diye konuştu.

"Türkiye'de hukuk tektir"

Kılıçdaroğlu'nun her hukuku uygulamaktan bahsetmesinin maksatlı olduğunu belirten Bahçeli, "Türkiye'de hukuk tektir. Elbette hukukun üstünlüğü hakim ve havidir. Kılıçdaroğlu için hak ve hukukun konusu teröristler midir? Terörist Demirtaş'ı bırakmak hangi hakkın, hangi hukukun gereğidir? Türkiye'de bölücülerin hukuku değil, milletin hukuku egemendir. Bu gerçeği hiç kimse değiştiremez, değiştirmeye de gücü yetmez, yetemez. Teröristler için adalet ve hukuk isteyen CHP zihniyeti, esasen kahramanları mahcup ve mahkum etmeninin, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmanın peşindedir" dedi.

Bahçeli, İYİ Parti'nin de aynı melanet yolun yolcusu olduğunu savunarak, "Afrin'i geri alacağız" diyen bölücü teröristlere anladıkları dilden mesaj verdiklerini söyledi. Bu konuya ilişkin cevabın, İYİ Parti Genel Başkanı'ndan geldiğini söyleyen Bahçeli, "Demek ki attığımız taş aynı daldaki iki kuşa birden isabet etti. İYİ Parti Başkanı'nın PKK'ya avukatlık yapması rezalettir. Ancak iradesini ve itibarını kaybetmiş bir siyasetçi bu içler acısı durumlara düşecektir. Bunların alayı zillettedir. Bunların alayı istikametini kaybetmiştir" diye konuştu.

"İlk kez oy kullanacak gençlere seslendi"

Bahçeli, ilk kez oy kullanacak gençlere, "İlk kez oy verecek genç kardeşlerim, varlığımızı, birliğimizi ve bağımsızlığımızı birlikte müdafaa edelim. Sayıları 5 milyonu aşan genç kardeşim inanıyorum ki 'Elbette öyle, benim ilk oyum MHP'ye' diyeceklerdir. Türk gençliği aldanmaz, aldatılmaz, yalan vaatlere kanmaz. Karadeniz'in incisi Ordu, zillete prim vermez" ifadelerini kullandı.

Mitinge katılan vatandaşlar, Bahçeli'nin, "Bizimle beraber misiniz?, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü, cumhurun kesif ve kesin zaferiyle süsleyecek miyiz? Milliyetçi Hareket Partisi'ne evet mi? Cumhur İttifakı'na evet mi? Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a evet mi?" sorularına "Evet" yanıtını verdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve ittifak ortaklarının Türkiye'nin karşısında, kendilerinin ise yanında olduğunu dile getirerek, "Kılıçdaroğlu ve ittifak ortakları doğal gaz ve petrol keşfinin karşısında, biz yanındayız. Kılıçdaroğlu ve ittifak ortakları rant, çıkar ve ikbal amacında, biz önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışındayız. Ordu'nun umutlarını kırmaya çalışanlara karşı birlikte olalım. Ordu'nun talihini kapatmaya çalışanlara karşı birlikte duralım" dedi.