16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.05.2023 14:20 | Son Güncelleme: 18.05.2023 14:38

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz

Antalya'da Cumhur İttifakı basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz. TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp, arz- talep dengesini sağlayacağız" dedi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz

Antalya'dan yeniden AK Parti milletvekili seçilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Kemal Çelik, Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş, MHP Antalya milletvekilleri Abdurrahman Başkan, Hilmi Durgun ile Cumhur İttifakı içindeki partilerin il başkanlarının katılımıyla 14 Mayıs seçimi sonrası genel bir değerlendirme toplantısı yaptı.

"Arz-talep dengesini sağlayacağız"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim kampanyası sürecinde vatandaşların en çok dile getirdiği ve çözüm için çalışma başlattıkları üç soruna dikkat çekerek “Bunlardan ilki Antalya’mızdaki fahiş kira artışları” diyen Çavuşoğlu, “Önce Rusya-Ukrayna savaşı, sonra asrın felaketi depremler, arz-talep dengesini bozdu. Ancak bu sorun sadece yaşanan krizlerin sonucu değil; fırsatçıların da kurnazlığından kaynaklı. Bu ahlaki de değil, insani de değil” dedi. “Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız” diyen Çavuşoğlu, “Büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz. TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp, arz-talep dengesini sağlayacağız” vaadinde bulundu.

"Çalışmaları başlattık"

“İkinci konu da bazı ilçelerimizin tarım teşviklerinden mevzuattaki hükümler nedeniyle faydalanamamış olması. Tarım Bakanlığı’mızla bunu görüşerek, hemen bir çalışmaya başladık” diyen bakan, “Üçüncü olarak elektrik altyapısındaki eksikleri gidermek için çalışmaları başlattık” ifadelerini kullandı. Antalya’dan milletvekili seçilen Çavuşoğlu, partisinden seçilen diğer Antalya milletvekilleri ve Cumhur İttifakı içindeki partilerin il başkanlarının katımıyla 14 Mayıs seçimi sonrası genel bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Kaynak: AA