12 Mayıs 2025, Pazartesi Gazete Oksijen
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 18.04.2025 18:11 | Son Güncelleme: 18.04.2025 19:04

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs kararı: Taksim irademizden geri adım atmadan Kadıköy'de buluşacağız

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamaları için Kadıköy Meydanı'nı adres gösterdi. Yapılan açıklamada, "Bu yıl Taksim irademizden geri adım atmadan İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda yan yana geleceğiz" denildi
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 1 Mayıs kararı: Taksim irademizden geri adım atmadan Kadıköy'de buluşacağız
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, İstanbul'da 1 Mayıs'ın bu yıl Kadıköy Meydanı'nda kutlanacağını açıkladı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "İstanbul’da 1 Mayıs’ların adresi Taksim 1 Mayıs alanıdır. Bizler bu sene de Anayasa Mahkemesi kararları ve Anayasal haklarımız doğrultusunda Taksim’de olmak istediğimizi İstanbul Valiliği’ne ilettik. Ancak İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği bir kez daha hukuktan, Anayasa’dan, mahkeme kararlarından üstün başka bir 'karar mercii' olduğunu göstererek bu talebimize olumsuz bir yanıt verdi" dedi. 

Türkiye’nin dört bir yanında yaygın 1 Mayıslar örgütleme ve İstanbul’da da Kadıköy’de buluşma kararı aldıklarını belirten Çerkezoğlu, "Kadıköy Meydanı geçmişte 1 Mayıs'ı kutladığımız meydanlardan bir tanesi. Bu yıl Taksim irademizden geri adım atmadan İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda yan yana geleceğiz" diye konuştu.