26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2023 21:38 | Son Güncelleme: 08.03.2023 21:45

Dünyaca ünlü edebiyatçılar deprem yararına bir araya geliyor

Words Without Borders platformu, Words for Relief: A Reading for Victims of the Turkey-Syria Earthquake (Yardım Sözleri: Türkiye-Suriye Depremi Mağdurları için Bir Okuma) adlı çevrimiçi etkinlikte, Orhan Pamuk ve Elif Şafak gibi dünyaca ünlü edebiyatçıları depremzedeler yararına bir araya getirecek
Hülya Çelik
Hülya Çelik
Dünyaca ünlü edebiyatçılar deprem yararına bir araya geliyor

2003 yılında kurulan Words Without Borders platformu, uluslararası yazarları bir araya getirerek dünya edebiyatına erişim sağlıyor ve bu yolla kültürel birlikteliği genişletmeyi hedefliyor. Platform bu kez de Türkiye’nin 11 ilinde ve Suriye’de eş zamanlı olarak meydana gelen deprem felaketi için çevrimiçi bir etkinlik düzenleyecek. Words for Relief: A Reading for Victims of the Turkey-Syria Earthquake (Yardım Sözleri: Türkiye-Suriye Depremi Mağdurları için Bir Okuma) adlı etkinlikte edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Orhan Pamuk, Elif Şafak ve Sema Kaygusuz da yer alacak.

Hedef depremzedeler için fon toplamak

Çağdaş uluslararası yazarlar ve çevirmenlerle yapılacak bu çevrimiçi bağış toplama etkinliği, deprem felaketinden etkilenen insanlara yardım etmek için fon toplamayı hedefliyor. Sunuculuğunu Oxford Üniversitesi İngilizce bölümü doçenti, yazar Merve Emre'nin yapacağı bağış toplama etkinliğinde Orhan Pamuk, Elif Şafak, Sema Kaygusuz, Laila Lalami, Maureen Freely, Nick Glastonbury, Bachtyar Ali, Kareem Abdulrahman, Ghayath Almadhoun, Catherine Cobham, Şener Özmen, Ebru Ojen, Selin Gökçesu, Aron Aji, Ralph Hubbell, Max Lawton, Ava Homa, Goran Baba Ali, Khaled Khalifa, Leri Price, Khalil Alrez ve Margaret Litvin’in okumaları yer alacak. Etkinlikten elde edilecek gelir Ahbap, Heyva Sor ve Molham olmak üzere üç yardım kuruluşuna eşit olarak dağıtılacak. 

9 Mart akşamı Türkiye saatiyle 21.00’de gerçekleşecek olan etkinliğe Eventbrite üstünden kayıt yaptırabilirsiniz. The New York Review of Books, 92Y, The London Review of Books, The Yale Review, The New Yorker, Lit Hub ve PEN International gibi kuruluşların eş sponsorluğunda gerçekleşecek etkinliğe kayıt olmak için tıklayın.