27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.06.2024 10:25 | Son Güncelleme: 11.06.2024 10:39

Dünyaca ünlü Kadir'in Ağaç Evleri küle döndü

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Kadir'in Ağaç Evleri adlı turistik işletmede çıkan yangında çok sayıda bungalov ev zarar gördü

Antalya'nın Yazır Mahallesi'nde Olympos Antik Kenti yakınındaki Kadir Karataş'a ait Kadir'in Ağaç Evleri adlı turistik işletmedeki bungalov evlerde henüz belirlenemeyen nedenle dün gece saat 03.00 sıralarında  yangın çıktı. Daha önce TNT Dergisi tarafından yeryüzünün en iyi hosteli seçilen tesise çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi.

Yangın, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü. İşletmedeki bungalov evlerin hasar gördüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

17 yıl önce çıkan yangında da zarar görmüştü

Kadir'in Ağaç Evleri'nde ilk yangın 8 Şubat 2007 tarihinde çıkmıştı. O dönem tesisin yüzde 90'ı yanmış, Toros Dağları'nın ayağında yer alan ve uluslararası Backpacking camiasında çok popüler olan Kadir'in Ağaç Evleri, yeniden yapılmıştı.

2009'da da sel vurdu

2009 yılında Kumluca Olympos’ta yaşanan sel felaketinde de Kadir’in Ağaçevleri zarar görmüştü. Mekanın içerisinde bulunan Öküz Bar tamamen yok olurken, 70 odada ise hasar meydana gelmişti.