26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.08.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Ebrar smaç vurdukça Twitter yıkıldı

Ebrar smaç vurdukça Twitter yıkıldı

Kız arkadaşıyla fotoğrafını paylaştıktan sonra sosyal medyada çirkin saldırıların hedefi olan milli voleybolcu Ebrar Karakurt, eleştirilere sahada yanıt verdi. Millilerin CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçında Romanya’ya karşı yıldızlaşan Karakurt, en skorer oyuncu oldu. Millilerin 3-1 kazandığı maçın ardından sosyal medyada bu kez övgü dolu mesajlar yağdı. 26 sayı kaydeden Ebrar Karakurt Twitter’da trend topic oldu. Mesajlar arasında “En güzel cevabı sahada verdin, gururumuzsun, alkışlar Ebrar’a” paylaşımları öne çıktı. Karakurt’un bu kadar destek görmesinin arkasında yatan neden ise birkaç gün önce sosyal medyada kız arkadaşı ile çektirdiği fotoğrafı paylaşması. Milli oyuncu bu paylaşımı sonrası cinsel yönelimi nedeniyle sosyal medyada hedef haline getirildi. Bu tepkilere başta takım arkadaşları olmak üzere Türkiye Voleybol Federasyonu ve birçok ünlü  isim tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları ise #EbrarKarakurtYalnızDeğil diyerek oyuncuya destek verdi. 

Federasyondan açıklama

Türkiye Voleybol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu, “Ebrar Karakurt, Türk voleybolunun yetiştirdiği en önemli ve istikbal vaadeden oyuncularından biridir. Sahada cesur, yürekli ve savaşçı ruhu ile oynayan ülkesini ve bayrağını en iyi şekilde temsil etmek için terinin son damlasına kadar akıtan savaşçı sporcudur. Herkesin özel hayatı kendisine aittir. Gerisi lafı güzafdır” dedi.

Kaptan da sahip çıktı

Milli takım kaptanı Eda Erdem başta olmak üzere birçok arkadaşı da Karakurt’a destek çıktı. Erdem “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz” diyerek Ebrar Karakurt ile çekildiği fotoğrafı tweet attı, 177 bin beğeni aldı. Beşiktaş Voleybol Takımı, milli oyuncunun Vodafone Park Stadı’nda çekilmiş bir fotoğrafını “Bana ne! Sana ne! Bize ne! Size ne! Kime ne!” sözleriyle paylaştı. Karakurt ise hakkında çıkan haberlerden sonra sosyal medya hesabından bir fotoğraf yayınladı. Voleybolcu, U18 Milli Takımı ile Dünya Şampiyonası’nda aldığı En İyi Smaçör ödülünü, Athena’ın “Ben Böyleyim” şarkısı eşliğinde paylaştı. Fotoğrafı yaklaşık 500 bin kullanıcı beğendi.