17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.06.2023 19:39 | Son Güncelleme: 14.06.2023 19:51

Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrası konuştu: Her şey güzel olacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı iki saatlik görüşmenin ardından İstanbul'a geldi ve bu görüşmeye dair kısa bir açıklama yaptı. İmamoğlu, "Görüşeceğiz tabii. Genel Başkanımız, zaten her zaman görüşüyoruz. Her şey güzel olacak" şeklinde konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Ankara'da Çankaya'daki Ahlatlıbel'de bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 2 saat sürerken görüşme sonrası İstanbul Havalimanı'na gelen İmamoğlu, VIP Terminali'nden çıkışı sırasında gazetecilerin Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin sorusunu yanıtladı.

İmamoğlu, konuya ilişkin "Görüşeceğiz tabii. Genel Başkanımız, zaten her zaman görüşüyoruz. Her şey güzel olacak" açıklamasını yaptı. Ekrem İmamoğlu, daha sonra kendisini bekleyen makam aracıyla havalimanından ayrıldı.

Görüşme talebi kimden geldi?

Gerçekleşen görüşme talebi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na yerel seçim hatırlatması yapacağı iddia edildi. 

İmamoğlu'nun değişim mesajı

İmamoğlu, seçimlerin hemen ardından yayımladığı bir videoyla değişim mesajı vermişti. İmamoğlu, geçen günlerde yaptığı açıklamada da “Değişimi sadece ben değil, toplum istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Her kesimin ne istediğini anlamak şart. Bunları görmek zorundayız” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu ise katıldığı canlı yayında İmamoğlu'nun istemesi halinde aday olabileceğini dile getirerek, akılcı düşündüğünü İstanbul gibi bir şehri kaybetmemeleri gerektiğini, birinci önceliğinin İstanbul olduğunu vurgulamıştı.