Tutuklandıktan sonra görevden alınan İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, kent lokantalarına ilişkin bir paylaşımda bulundu.
İmamoğlu, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
İBB yoksulun, emeklinin, emekçinin yanında.
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) April 13, 2025
Kent Lokantaları 40 TL’ye sağlıklı ve lezzetli 4 çeşit yemek sunmaya devam ediyor. Yenileri açılacak. #UmutBurada pic.twitter.com/sBGArtYZhE
"İBB yoksulun, emeklinin, emekçinin yanında. Kent Lokantaları 40 TL’ye sağlıklı ve lezzetli 4 çeşit yemek sunmaya devam ediyor. Yenileri açılacak."
Şişli'deki Kent Lokantası yeniden hizmete başlamıştı
Kayyum atanan Şişli Belediyesi, 'tedarik sorunu' gerekçesiyle kapalı olan ilçedeki kent lokantalarının 7 Nisan'dan itibaren yeniden hizmete başlayacağını açıklamıştı.
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, 'kent uzlaşması' soruşturması tarafından tutuklanmış ve görevden uzaklaştırılmıştı. İçişleri Bakanlığı, Şahan’ın yerine Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’i kayyum olarak atamıştı.
CHP, Şahan döneminde ilçede açılan iki kent lokantasının Ertürkmen tarafından kapatıldığını, belediyenin gezici kent lokantası olarak kullanılan TIR'ının da belediye garajına çekildiği öne sürmüştü.
Belediyeden yapılan açıklamada ise söz konusu iddia yalanlanarak, "Şişli Belediye Başkanvekili Cevdet Ertürkmen'in Şişli'deki kent lokantalarının kapatılmasıyla ilgili bir talimatı kesinlikle bulunmamaktadır. Şişli'de ikisi sabit biri gezici olmak üzere toplam üç kent lokantası mevcuttur. Bu kent lokantaları 19 Mart'tan itibaren tedarik süreçleri bitirildiği için kapatılmış durumdaydı. Şişli Belediye Başkanvekili Cevdet Ertürkmen göreve başladığı 24 Mart itibariyle kent lokantalarının yeniden açılması talimatını vermiş bulunmaktadır" denilmişti.