Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla siteye erişimi engelleme kararının ardından itirazda bulunmuştu. Ekşi sözlük Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yaptığımız itiraz Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğince kabul edildi ve erişim engelinin kaldırılmasına karar verildi. Kararın uygulanması için yetkililerle iletişime geçiyoruz. Hukuka inanmaya devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.
yaptığımız itiraz ankara 4. sulh ceza hakimliğince kabul edildi ve erişim engelinin kaldırılmasına karar verildi. kararın uygulanması için yetkililerle iletişime geçiyoruz. hukuka inanmaya devam edeceğiz.
— ekşi sözlük (@sozluk) March 2, 2023
Ne olmuştu?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla Ekşi Sözlük için (eksisozluk.com) erişimi engelleme kararı verildi. Kullanıcılar siteye giremezken BTK’nın sorgu sayfasında ise “eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir” ifadeleri yer aldı. Daha sonra Ekşi Sözlük, BTK ile iletişime geçemediğini açıklayan Ekşi Sözlük Twitter hesabından yaptığı paylaşımda BTK ile iletişime geçtiğini açıkladı.