29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.05.2023 00:09 | Son Güncelleme: 23.05.2023 09:34

Erdoğan’ın sözlerine Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan tepki

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT'de kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Twitter'dan Erdoğan'ın konuşmasının yer aldığı bir videoyu paylaşan Kılıçdaroğlu "Montajcı sahtekar" ifadelerini kullandı. Ekrem İmamoğlu da aynı ifadeleri sosyal medyadan eleştirdi
Erdoğan’ın sözlerine Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak canlı yayınında açıklamalar yaptı. Erdoğan konuşmasında Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirerek "Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar 'Haydi haydi' türü. Kandil'dekilerle bu şekilde ama montaj ama şu ama bu. Video çekimlerini yaptılar. PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ise, Erdoğan'ın kendisine sarf ettiği görüntüleri alıntıladığı mesajında "Montajcı sahtekar" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Erdoğan'ın bu sözleri üzerine şu açıklamayı yaptı: 

"Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan, mitinglerde millete gerçek gibi gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu videosunun montaj olduğunu canlı yayında itiraf etti. Bir müslümana asla yakışmayan bu iftira ve kumpas kampanyası ayaklarına dolandı. Montaja, iftiraya ve kumpasa bu milletin ahlakı, vicdanı ve feraseti geçit vermeyecek"