22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.07.2024 19:42 | Son Güncelleme: 31.07.2024 20:03

Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu: Can dostları belediyede görevlendireceğim

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sahipsiz hayvanlarla ilgili Meclis'te kabul edilen ve ötanaziyi de içeren kanun için, "Şimdi biz ne yapacağız bu yasa karşısında? Ben bu can dostları belediyede görevlendireceğim. Elimizde onlarca bina var ve bu binalarda bekçiye ihtiyacımız var" dedi
Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu: Can dostları belediyede görevlendireceğim

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili ötanaziyi de içeren kanun teklifinin yasalaşmasının ardından Belediye Meclis Salonu'nda hayvanseverlerle bir toplantı gerçekleştirdi.  Sokak hayvanlarının öldürülmesine izin vermeyeceğini vurgulayan Beşikçioğlu onların 'belediye görevlisi' olarak barındırılacağını ifade etti.

Beşikçioğlu, "Şimdi biz ne yapacağız bu yasa karşısında? Ben, belediye olarak bu can dostları, bu arkadaşları belediyede görevlendireceğim. Bu nasıl olacak? Bizim Fen İşleri'nin garajı var, park ve bahçelerin garajı var, TIR otoparkımızın garajı var. Sosyal tesislerimize sahip çıkacak bir tane can dostuna ihtiyacımız var. Bizim elimizde onlarca bina var. Ve bu binalarda da birer bekçiye ihtiyacımız var. Bizim barınaklarımız artık bir rehabilitasyon merkezine, bir eğitim merkezine dönüşecek. Köpekleri, artık ben toplamayacağım, sizler getireceksiniz" ifadelerini kullandı.