28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 08.03.2023 09:12 | Son Güncelleme: 08.03.2023 11:42

Fazıl Say'dan Akşener'e HDP tepkisi: Kimse onların talepleri masaya gelmesin diyemez

Ünlü piyanist Fazıl Say, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i HDP hakkındaki ifadeleri nedeniyle eleştirdi. Say, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Şu ayrımcılığı yapmayın, açın ittifakın önünü" ifadelerini kullandı
Fazıl Say'dan Akşener'e HDP tepkisi: Kimse onların talepleri masaya gelmesin diyemez

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün akşam konuk olduğu bir programda Millet İttifakı ile ilgili birçok soruya cevap verdi. Akşener program sırasında CHP'nin HDP ile görüşme ihtimali hakkında ise "Dün kavga edilmeyen konuda görüşme bile problem yaratıyorsa herkesin dikkat edilmesi lazım. O masada defalarca iddia edildiği gibi, o masada HDP yok. Bu sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor. Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. ‘Sizin oy oranınızla HDP’nin oyu farklı hadi size güle güle’ deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez" ifadelerini kullandı. 

Ünlü piyanist Fazıl Say, Akşener'in ifadelerine Twitter'dan yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Say, "Dinleyin Meral Hanım" başlığı ile paylaştığı gönderisinde Akşener'i eleştirdi. Say'ın attığı tweet'te "Sizin partinizin de milyonlarca seçmeni var; HDP'nin de milyonlarca seçmeni var! Sizin partinizin seçmeni de insan ve insan oldukları için talepleri var; doğaldır... HDP seçmenleri de insandır. O insanların da insan oldukları için talepleri vardır, doğaldır. Dünyada kimse 'Onların talepleri masaya gelmesin' diyemez. Bu insanlık dışı olur, anti siyaset olur. İyi anlayın bunu. Türkiye'nin, gençlerin, geleceğin, birlik ve bütünlüğün önüne set koyan bu tavrınızdan vazgeçin. Kılıçdaroğlu yıllardır bu ikilem içinde. Bir yanı kurt, bir yanı kuzu... Yazıktır! Yapmayın şu ayrımcılığı, açın ittifakın önünü; sonsuz açın, insanlar için!" ifadeleri yer aldı.