29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 06.02.2023 11:59 | Son Güncelleme: 06.02.2023 12:15

Frank Hoogerbeets'in deprem iddialarına itiraz: Saçma sapan müneccimler

Frank Hoogerbeets'in Kahramanmaraş depremini günler öncesini bildiği iddialarına teyit.org’un kurucusu Mehmet Atakan Foça ve Oksijen yazarı aynı zamanda Evrim Ağacı platformunun kurucusu Çağrı Mert Bakırcı'dan tepki geldi
Frank Hoogerbeets'in deprem iddialarına itiraz: Saçma sapan müneccimler

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve Hatay, Gaziantep, Adana ve Diyarbakır başta olmak üzere pek çok ilde hissedilen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından Frank Hoogerbeets'in 3 gün önce yaptığı paylaşım dikkat çekti. Hoogerbeets’in "Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye, Lübnan) 7.5 deprem olacaktır" ifadeleri yaşanacakları önceden bildi yorumlarına neden oldu. Ancak sosyal medyada dezenformasyona karşı çalışmalarıyla bilinen teyit.org’un kurucusu Mehmet Atakan Foça ise Hoogerbeets ile ilgili haberlere tepki gösterdi. 

Foça "Şu adama itibar kazandırmasanız keşke. 100 tane iddia sallıyor biri tutuyor, tutmayanları konuşmuyoruz. Kahve falcısı bunlar. Bilimsel hiçbir tarafı yok” dedi.

Oksijen yazarı ve Evrim Ağacı platformunun kurucusu Çağrı Mert Bakırcı da konuyla ilgili tartışmalara "Bana saçma sapan müneccimlerin linkini atıp da "Nereden bilmiş bu?" diye sorup durmayın lütfen. Akademisyenleri dinleme kültürümüz olsaydı, çareyi Twitter kahinlerinde aramazdık” şeklinde bir tweet atarak dahil oldu. Evrim Ağacı da daha önce yayımladıkları “deprem tahmincileri” ile ilgili iki yazıyı yeniden paylaştı.