24 Haziran 2025, Salı
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 15.05.2025 15:32 | Son Güncelleme: 15.05.2025 15:55
Makaleyi sesli dinle • 0:00

Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı

Youtube yayını ve yapmış olduğu haberler gerekçe gösterilerek, 'terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla gözaltına alınan gazeteci Furkan Karabay tutuklandı
Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Yapmış olduğu haberler ve Youtube yayını gerekçe gösterilerek gözaltına alınan gazeteci Furkan Karabay çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Karabay, 'terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nde savunma yapmayan Karabay, "Buraya üçüncü gelişim. İkisinde tutuklanarak çıktım, yine tutuklanacağım, umrumda değil. 20 yaşındaki çocukları tutuklayan mahkemelerde savunma yapmayı zul sayarım" ifadelerini kullandı.

Karabay'ın avukatı Enes Ermaner, emniyette müvekkiline İBB soruşturmaları ve kent uzlaşısı kapsamında görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan hakkında yapmış olduğu haberlerin sorulduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ermaner, şu ifadeleri de kullandı:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bu siyasi soruşturmalara ve tutuklamalara karşılık gazetecilik faaliyeti kapsamında kamu yararına yapılan haberlerin suç olarak yöneltilmesi basın ve ifade özgürlüğünün yok sayılmasıdır.

Haberlerde herkesçe bilinen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın isminin geçmesi suç değildir. Yapılan gazetecilik faaliyeti olduğu gibi şu anda soruşturulan ve suç olarak yöneltilen eylemler de gazeteciliktir"

Advertisement