08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.07.2024 00:01 | Son Güncelleme: 25.07.2024 00:16

Genel Kurul'da 'çifte standart' tartışması: DEM Parti'li Sakık'a uyarı cezası verildi

DEM Parti'li Sakık, Meclis'te çifte standart uygulandığını, parti grubuna yönelik küfürlü ifadelerin tutanaklara geçirilmediğini savundu. Sakık'ın bu ifadeleri kürsüde tekrar etmesiyle tansiyonun yükseldiği Genel Kurul'da birleşime ara verildi. TBMM Başkanvekili Bozdağ, Sakık'a uyarı cezası verdi
Genel Kurul'da 'çifte standart' tartışması: DEM Parti'li Sakık'a uyarı cezası verildi

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, muhalefet partilerinin grup önerisinin görüşülmesi sırasında AK Parti ve DEM Parti milletvekilleri arasında yaşanan olaylarla ilişkin konuştu. Parlamentoda çifte standart olduğunu öne süren Sakık, daha önce bir Meclis Başkanvekili ile AK Parti'li bir milletvekili tarafından DEM Parti grubuna yönelik sinkaflı ifadeler kullanıldığını ancak bunların tutanaklara geçirilmediğini iddia etti.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, kürsüdeki konuşması sırasında, kendilerine söylendiği iddia edilen sinkaflı kelimeleri açıkça kullanan ve tekrar eden Sakık'ı uyardı, mikrofonunu kapattırdı. Sakık'a, AK Parti'li milletvekillerinin de tepki göstermesi üzerine Bozdağ, birleşime ara verdi. Arada, AK Parti'li milletvekilleri kürsüye yürüyerek Sakık'a sert tepki gösterdi. DEM Parti ile bazı muhalefet partisi milletvekilleri araya girerek, Sakık'ı kürsüden uzaklaştırdı. Aranın ardından TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Sakık tarafından sarf edilen sözlerin İçtüzüğe göre süküneti ve çalışma düzenini bozma kapsamında olduğu gerekçesiyle uyarma cezası verdiğini bildirdi. 

Sırrı Sakık cezaya “Bu sözlerin hiçbiri bana ait değil” ifadeleriyle tepki gösterdi. Bozdağ ise, "Size yakışmıyor Sayın Sakık, bugün Genel Kurul'da öğleden sonra yaşadığımız hepimize örnek oldu. Başkanlık Divanı olarak biz de 'temiz bir dille konuşmak Meclis'imizin mehabetine daha uygun’ dedik. Küfürlerin kürsüden nakli de buranın mehabetine yakışmaz. Başkalarının dediğini de buradan tekrar edemeyiz" karşılığını verdi.