25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.09.2022 09:27 | Son Güncelleme: 07.09.2022 09:40

Gülşen'den 'katli vacip' sözlerine suç duyurusu

Gülşen, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden kendisi hakkında "Bu kadının katli vaciptir" dediği iddia edilen Yeniden Refah Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu
Gülşen'den 'katli vacip' sözlerine suç duyurusu

Gülşen, sosyal medya üzerinden kendisine "Gülşen Tutuklansın" hashtagiyle "Bu kadının katli vaciptir" diyen Refah Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Suç duyurusu dilekçesinde, Ömer Yıldız hakkında “Anayasayı ihlal", “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Tehdit" ve "Suç işlemeye tahrik" suçlarından soruşturma başlatılarak cezalandırılması için dava açılması talep edildi.  
Gülşen'in avukatı Emek Emre suç duyurusunda "Müvekkile uygulanan insan haklarına, hukuka aykırı, usulsüz, ölçüsüz ve orantısız muamele dolayısı ile içinde bulunduğu durum ne yazık ki, müvekkili sevmeyen ve /veyahut bir şekilde gündeme gelmek isteyen kişiler tarafından adeta bir fırsat olarak görülmüş, müvekkil aleyhine suç oluşturacak şekilde duydukları halkı kin ve nefrete sürükleyecek söylemlerini sosyal medya platformlarında bir takım hastaglerle dile getirmişlerdir" denildi. Dilekçede, Yeniden Refah Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız'ın Gülşen hakkında sosyal medya hesabı Twitter üzerinden "Gülşen Tutuklansın" hashtagiyle, "Bu kadının katli vaciptir" şeklinde paylaşım yaptığını belirtilerek şikayetçi olunduğu belirtildi. Bu paylaşımın çok kısa sürede geniş kitlelere yayıldığı belirtilen dilekçede, "Bu suç teşkil eden paylaşım toplumun her kesimi tarafından çok büyük bir tepki görünce şüpheli derhal hesabını gizli/kapalı/kitli konuma getirmiş olup iş bu paylaşımın hali hazırda şüphelinin hesabında durup durmadığı tarafımızca bilinmiyorsa da söz konusu paylaşım tüm haber sitelerinde haber olarak yer almış yer almaya da devam etmektedir" ifadelerine yer verdi. 

 OLAYIN GEÇMİŞİ 

Gülşen hakkında 30 Nisan'daki bir konserinde imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmış ve tutuklanmıştı. Ardından tutukluğu adli kontrol şartıyla ev hapsine çevrildi. Gülşen'in avukatı Emre Emek'nin ev hapsinin kaldırılması için başvurusu reddedildi. "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilen Gülşen, 21 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.