03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.12.2023 09:51 | Son Güncelleme: 02.12.2023 11:37

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Soğuk ve yağış etkisini yitirecek, sıcaklık hafta sonu mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacak. Ancak yeni haftada soğuk ve yağışlı hava geri dönecek
Hafta sonu hava nasıl olacak?

Bir süredir mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıkları kısa süreliğine de olsa artacak. Hafta sonunda sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecek. Cumartesi günü için özellikle Marmara’nın batısında, Batı Karadeniz’in batısında ve Kuzey Ege’de yer yer kuvvetli fırtına şeklinde rüzgar bekleniyor.  Pazar günü ise az bulutlu ve açık bir hava olacak. 

Meteoroloji'den 4 kente sarı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı haritada 4 kent sarı kodla uyarıldı. Buna göre Çanakkale, Edirne, İstanbul ve Kırklareli'nde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Yetkililer, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Türkiye'yi yeni haftada yağışlı bir hava bekliyor

Yeni haftada ise soğuk ve yağışlı hava geri dönecek. Yurdun büyük bir bölümünde yağış etkili olacak.  Batı kesimlerde Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz’de de yağışların görülmesini beklenişor. Salı ve çarşamba günü yağışlar doğuya doğru hareket edecek. Özellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Çarşamba günü de Doğu Karadeniz’in yükseklerinde ve Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunun yüksek kesimlerinde kar yağışı görülebilir.