19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 25.08.2022 20:46 | Son Güncelleme: 26.08.2022 00:59

Hakkında tutuklama kararı çıkan şarkıcı Gülşen, cezaevine teslim edildi

İmam Hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürüldü
Hakkında tutuklama kararı çıkan şarkıcı Gülşen, cezaevine teslim edildi

Dört ay önce çıktığı konserde İmam Hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, sevk edildiği Sulh Ceza Hâkimliği'nce verilen tutuklama kararı sonrası Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Olaydaki gelişmeler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla Gülşen hakkında soruşturma başlattı. Açılan soruşturma sonrası İstanbul Beşiktaş'taki evinde gözaltına alınan sanatçı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. İşlemlerin ardından savcılık tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Gülşen tutuklandı.

Gülşen'in tutuklanmasına yol açan sözleri: İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor

Şarkıcı tutuklanma öncesi yaptığı paylaşımda, "Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım..." ifadelerini kullandı.

MEB de soruşturma başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı da şarkıcı Gülşen hakkında hukuki süreç başlattı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

İfadesine ulaşıldı

Gülşen'in Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifade ortaya çıktı. Sanatçı ifadesinde, "Hatırladığım kadarıyla 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir'de konserde bu konuşma geçmiştir. 25 yıllık sanatçıyım. Müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı 'imamdır'. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Bu konuşma Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben, 'Beni seyircilerimin arasında omuzlarınızda taşıyın demem üzerine' bana orkestra arasından 'Seni imam taşısın' şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım. Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilemiyorum. Ancak provokatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum" dedi.

Tutuklama kararına ilişkin yorumlar

Tutuklama kararının ardından birçok siyasi ve ünlü isim olay hakkında sosyal medya paylaşımında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ey vatan kurtaran savcı ve hakim, "Çürükler, adiler, s**tükler, cibilliyetsizler..." bunlar kimin laflarıdır? Bunları bu aziz millete kim söyledi? Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçıyı hemen serbest bırakın!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Gülşen’in Nisan 2022’de kurduğu yanlış cümlenin bugün servis edilmesi meselenin hukuki değil psikolojik operasyon olduğunu gösteriyor. Medya SPK başkanı ile ilgili rüşvet iddiası ve Zafer Partisinin suç duyurusunu değil Gülşen’i konuşuyor. İslam’a zararı Gülşen değil AKP veriyor.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Atatürk’e hakaret edenlere, namaz kılmayan öldürülebilir diyenlere, Sedat Peker’in iddialarına soruşturma yok. Ama Gülşen ışık hızıyla tutuklanıyor. İmam hatipli de anadolu liseli de bu memleketin evladıdır. Siz böyle yaparak imam hatiplileri ayrıcalıklı konuma getiriyorsunuz.

Harun Tekin: dayattıkları gibi olmadığı, giyinmediği, konuşmadığı için bugün bir kadın sanatçı tutuklandı. #gülşen 

Mabel Matiz: Gülşen derhal serbest bırakılmalı. #FreeGülşen

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: Bildik senaryo: Hedef belirlenen kişinin güncel/arşivde duran bir kaydı trollerce yayılıp linç girişimi başlar, trollerin ipini tutanlar demeç verir, kanunları bile bilmeyen emir eri savcılar talimatı yerine getirip soruşturma açar. O da yetmedi: Gülşen için tutuklama istendi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem: Gülşen kendisine isnat edilen suçtan en yüksek cezayı alsa ve mahkeme hukuki hiçbir indirim uygulamasa bile hapis yatmayacaktı. Yargı birilerini cezalandırmak için değil,adaleti tesis etmek için vardır. Gülşen üzerinden belirli bir kesimin gözünü korkutmak için hukuku katletmeyin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel: İfadelerin, sözlerin hapsedildiği bir ülke demokrasi olamaz. Gülşen'in özrü tartışmayı kapatmak için yeterliyken talimatla verilen bu karar, maksatlıdır, tüm gençlere tüm sanatçılara göz dağıdır. Tutuklama kararı tam bir hukuksuzluktur. Gülşen derhal serbest bırakılmalıdır.

Armağan Çağlayan: Tutuklamak nedir yahu? İnanılır gibi değil! #gülşen 

Redd: Utanç, Endişe ve Öfke duyuyoruz. Gülşen’i serbest bırakın!

Şengül Hablemitoğlu: Gülşen’i gözaltına alınca halkı kin ve nefrete teşvik ediyorsunuz…