16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.02.2023 11:35 | Son Güncelleme: 26.02.2023 17:57

Haluk Levent: Satın almalı mıyız ya da almamalı mıyız lüksüne sahip değildik

Ahbap'ın Kızılay'dan 2050 çadır satın alındığını açıklamasının ardından Haluk Levent'te sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Levent, "Biz o akşam herkes can derdinde soğuktan donarken “bu çadırları satın almalı mıyız ya da almamalı mıyız?” lüksüne sahip değildik olamazdık da" dedi
Haluk Levent: Satın almalı mıyız ya da almamalı mıyız lüksüne sahip değildik

Sivil toplum kuruluşu Ahbap, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş'den deprem bölgesi için 2050 çadır alındığını duyurdu. Konuya dair eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt veren Ahbap'ın kurucusu Haluk Levent, "Biz o akşam herkes can derdinde soğuktan donarken “bu çadırları satın almalı mıyız ya da almamalı mıyız?” lüksüne sahip değildik olamazdık da. Ve satın alıp bölgeye gönderdik. Yaptığımız her işlem kanuni ve doğru" ifadelerini kullandı. 

"Toplanan paralarla hammadde alınıyor"

Levent, Kızılay'ın da Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.'den çadırları faturalı olarak satın aldığını belirttiği açıklamasında, "Sonra öğrendik. Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş. Kızılay'ın alt iştiraki olan tüzel kişilikmiş. Kızılay da bu şirketten çadırları faturalı satın alıyorlarmış Ahbap da aynı yöntemle toplanan bağışlarla bu şirketten satın alma gerçekleştirmiştir. Zaten sitelerinde açıklama bulunuyor. Ve Kızılay yetkilileri bana “bu toplanan paralarla hammadde ve kumaş satın alınıp tekrar Çadır üretilip vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılıyor” dediler. Bilginize. Tüm süreç böyle yaşandı" dedi.