20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.05.2024 20:40 | Son Güncelleme: 01.05.2024 21:03

Hamas'tan Bahçeli açıklaması: Desteğinden memnuniyet duyuyoruz

Hamas, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Hamas'a 'terör örgütü' demek, Gazze'ye sırt dönmek demektir" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin desteğinden memnuniyet duyduklarını açıkladı
Hamas'tan Bahçeli açıklaması: Desteğinden memnuniyet duyuyoruz

Hamas Hareketi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli'nin, Filistin halkının İsrail işgaline karşı direnişini destekleyen, Hamas'ı ve Filistin direnişini terör örgütü olarak tanımlamayı reddeden tutumundan övgüyle söz edildi. Bahçeli'nin bu ilkeli ve kıymetli tutumunun, asil Türk halkının, Filistin halkının kurtuluş ve bağımsızlık arayışına verdiği destek konusundaki özgün tutumunun bir uzantısı olduğu vurgulandı.

Ne olmuştu? 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABD merkezli CNN International'dan Scott McLean'e verdiği röportajda, "Hamas tabii bizim çok üzüldüğümüz bir saldırıyı İsrail’de yaptı. Ve bu terör uygulamalarını yapan, insanları topluca öldüren her türlü yapı bizim nezdimizde terör örgütüdür” ifadelerini kullanmıştı. Gazze'deki savaşla ilgili İsrail’e ve Batı’ya yönelik eleştirilerini de dile getiren İmamoğlu şunları söylemişti: "Bugün aynı şey ne yazık ki Filistinli masum insanlara uygulanıyor. Ben her iki konunun da bir an önce bu bağlamda değerlendirilmesini ve Filistinlilerin de böylesi bir zulme maruz kalmalarının engellenmesini talep ediyorum. Genel anlamda Batı bu konuda büyük resmi görmüyor, bu konuya sadece ya bir tarafın veya diğer tarafın gözünden bakıyor. Bence biz daha gerçekçi bakıyoruz. Hamas’ın saldırısını kötü bir saldırı ve çok kötü bir durum ve terör saldırısı olarak yorumluyoruz. Ama bugün orada öldürülen Filistinli kadınların ve çocukların maruz kaldığı zulme de karşı duran bir anlayışı temsil ediyoruz."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada İmamoğlu'nu hedef almış, "Toprağını, yurdunu, yuvasını ve insanını savunan Hamas'a 'terör örgütü' demek Netenyahu'ya vekalet etmek, siyonizmin değirmenine su taşımak, cinayetleri onaylamak demektir. Hamas'a 'terör örgütü' demek, katledilen bebeklere, kafese ve kuşatmaya alınan Gazze'ye sırt dönmek demektir" demişti.