19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.02.2023 09:45 | Son Güncelleme: 09.02.2023 10:07

Hatay'da cezaevinde firar girişimi

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yaşan firar girişimi sonuncu 3 kişinin öldüğü iddia edildi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü firar girişiminin önlendiğini ancak olayda hayatını kaybeden kimsenin olmadığını duyurdu
Hatay'da cezaevinde firar girişimi

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bir kısım adli hükümlü ve tutuklunun firar girişimini engellemek nedeniyle gerçekleştirilen müdahale sonucu 3 kişinin öldüğü ve 12 kişinin yaralandığı iddia edildi. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) tarafından yapılan açıklamada; Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutukluların, kurumdan dışarıya çıkmaya çalıştığını, jandarmanın mevzuat çerçevesindeki müdahalesi sonucu firar teşebbüsünün önlenerek güvenliğin sağlandığını duyuruldu.

CTE'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organları ile sosyal medya platformlarında Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ait olduğu iddia edilen görüntülerin, Kahramanmaraş Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ait olduğu belirtildi.

"Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklular, ceza infaz kurumundan dışarıya çıkmaya çalıştı, kurumun dış güvenliğini sağlamakla görevli jandarma taburunun mevzuat çerçevesindeki müdahalesi sonucu firar teşebbüsü önlendi ve kurum güvenliği sağlandı" bilgisi verilen açıklamada, müdahale esnasında herhangi bir ölüm hadisesinin yaşanmadığı, olayın soruşturulması için Adalet Bakanlığı müfettişleri ile CTE kontrolörlerinin görevlendirildiği, bunun dışındaki iddiaların gerçek dışı olduğu kaydedildi.