24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.02.2023 09:29 | Son Güncelleme: 11.02.2023 13:54

Hayatını kaybeden Deniz Baykal için başsağlığı mesajları

Salı gün son yolculuğuna uğurlanacak CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Millletvekili Deniz Baykal'ın vefatının ardından birçok siyasetçi sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayımladı
Hayatını kaybeden Deniz Baykal için başsağlığı mesajları

Türk siyasetinin en önemli isimlerinden biri olan Deniz Baykal, Ankara’da 84 yaşında hayatını kaybetti.  Baykal'ın vefat haberini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından “Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun” ifadeleriyle duyurdu. Salı günü Antalya'da toprağa verilecek Baykal'ın ölüm haberinin ardından birçok siyasetçi sosyal medyadan taziye mesajları paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Türk siyasetinin değerli isimlerinden CHP Eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet niyaz ediyor ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Siyasi tarihimizin önemli isimleri arasında yer alan Antalya Milletvekili ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın vefatını üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı dilerim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: CHP eski Genel Başkanı, eski Dışişleri Bakanlarımızdan, değerli hemşehrimiz, Antalya milletvekilimiz Sayın Deniz Baykal’a Allahtan rahmet diliyorum.
Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türk siyasetinin emektar isimlerinden, tecrübeli siyasetçi ve devlet adamı, Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, tüm sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma yüce Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, ailesine ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Öğrencilerimin önünde kara tahtada tebeşir kullanan beni, milletimizin önüne çıkaran, siyaset yapmamı sağlayan değerli büyüğüm, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. 

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: CHP eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Fikri müktesebat, milli şuur, belagat, tecrübe, 50 yıllık siyasi mücadele. 16 Nisan Referandumu'nda beraber mücadele etme imkanı bulduk. Allah rahmet eylesin, başta ailesi ve CHP'ye başsağlığı diliyorum.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Hayatını kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi'nin önceki dönem genel başkanı Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, Baykal ailesine ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: Cumhuriyet Halk Partisi önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın vefatını teessürle öğrendim. Allah rahmetiyle muamele eylesin. Saygıdeğer eşi başta olmak üzere acılı ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: Büyüğümüz, değerli devlet adamı ve akademisyen Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, diliyorum."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm CHP ailemize başsağlığı diliyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Antalya milletvekili ve önceki dönem genel başkanlarımızdan Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve partimize başsağlığı diliyorum.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili ve eski genel başkanımız Deniz Baykal'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine, sevenlerine, partimize başsağlığı ve sabır diliyorum.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap: Vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğim partimizin önceki dönem Genel Başkanlarından Antalya Milletvekilimiz Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, ailesine, partimize başsağlığı diliyorum.

AK Parti genel başkanvekili Binali Yıldırım: Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum

 AK Parti genel başkanvekili Numan Kurtulmuş: Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Sayın Deniz Baykal'ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Türkiye siyasi hayatının önemli simalarından ve CHP eski genel başkanlarından Deniz Baykal'a rahmet ve mağfiret, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: Baykal'ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Merhum Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, ailesine, CHP camiasına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli: CHP eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'a Cenabıhak'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." şeklinde paylaşım yaptı.