02 Ekim 2026, Cuma
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 02.10.2026 20:35 | Son Güncelleme: 02.10.2026 20:47

İçişleri Bakanı Çiftçi: Hayvanseverler eleştirecek diye görevimizi yapmaktan geri kalamayız

İçişleri Bakanı Çiftçi, sokak hayvanlarının toplanmasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Çiftçi, "Gelsinler, barınaklardaki hayvanlardan birer, ikişer sahiplensinler, baksınlar evlerinde. Öyle dışarıdan gazel okumak kolay. Hayvanseverler eleştirecek diye görevimizi yapmaktan geri kalamayız" dedi
İçişleri Bakanı Çiftçi: Hayvanseverler eleştirecek diye görevimizi yapmaktan geri kalamayız

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, AK Parti Yalova İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, sokak hayvanlarının yüzde 99,7'sinin toplandığını söyledi.

"Biz, görevimizi yapıyoruz" diyen Çiftçi şöyle devam etti:

"Hepimiz yaşadık, biliyoruz. Büyüklerimiz, dedelerimiz, sabah namazına, yatsı namazına gidemez duruma gelmişti. Hanımlar, sokağa çıkamaz hale gelmişti. Saldırıyorlar, bunu televizyonlarda hepimiz gördük, bu görüntüleri izledik. Çocuklar, parka gidemez oldu. Kaç tane çocuğu parçaladılar. Demek ki buna başka bir tedbir almak, formül bulmak gerekiyordu. Formül de belli oldu şimdi. Artık, sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam alanları, sokaklar değil. Çünkü sokak, açlık, hastalık, yaşam hakkının riske girmesi demek, hayvanlar açısından. Trafik kazalarına sebebiyet veriyor, sahipsiz sokak hayvanları. Bazen açlıktan, hastalıktan da ölüyorlar. Şu andaki sistem daha iyi değil mi? Belediyeler, barınakta bunları topluyor, orada besliyor, tedavilerini yapıyor, kısırlaştırıyorlar. İsteyenler varsa sahiplendiriyorlar. Toplumu, hayvanseverleri, davet ediyorum. Hayvanseverler gelsinler, barınaklardaki hayvanlardan birer, ikişer sahiplensinler, baksınlar evlerinde. Öyle dışarıdan gazel okumak, kolay. Biz, hayvanseverler bunu eleştirecekler diye görevimizi yapmaktan geri kalamayız."

Çiftçi, İstanbul'da 15 Ekim'e, Diyarbakır'da 30 Ekim'e kadar bütün sahipsiz sokak hayvanlarının toplanmış olacağını belirterek, "Şu anda iki ilimiz kaldı, İstanbul ve Diyarbakır. İçişleri Bakanlığı olarak toplumun önemli bir problemini de bu ayın sonunda tamamen çözüme kavuşturmuş olacağız. Bu konuda kararlıyız. Üzerimize düşeni yapmak konusunda da elimizden geldiği kadar çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA