24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.02.2023 22:05 | Son Güncelleme: 07.02.2023 22:26

İlber Ortaylı'dan inşaat şirketlerine deprem çağrısı: Millete olan borcunuzu ödeme zamanı

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından sosyal medya hesabından inşaat şirketlerine yardım çağrısında bulundu
İlber Ortaylı'dan inşaat şirketlerine deprem çağrısı: Millete olan borcunuzu ödeme zamanı

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı binlerce kişisini hayatını kaybettiği, DSÖ verilerine 23 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 2. gününde sosyal medya hesaplarından yapılması gerektiğine inandığı eylemleri sıraladı. İnşaat şirketlerine seslenen Ortaylı "Millete olan borcunuzu ödeme zamanı. Başta inşaat şirketleri olmak üzere tekstil firmaları, ilaç firmaları, büyük marketler, jeneratör firmaları, gıda ve içecek şirketleri acilen tüm imkanlarıyla seferber olmalı. Gün bugün." dedi. 

Ortaylı başka bir tweet'inde ise "Acil. Acil. Acil. Dünya inşaat sektöründe ilk sırada yer alan bu ülkenin müteahhitleri nerede? İş makinaları nerede? Vinçler, Ekskavatörler acilen bölgeye sevkedilmeli. Şu an zamanla yarışılıyor. Yarın çok geç olabilir. Binlerce insan büyük umutlarla iş makinalarını bekliyor" dedi. 

"Üşüyen kimse kalmamalı"

75 yaşındaki tarihçi yazar Tarihçi yazar "Bu kış şartlarında üşüyen kimse kalmamalı" çağrısı yaptığı tweet'te ise "Yardım. Yardım. Yardım. Türkiye’nin en büyük tekstil kentlerinden İstanbul, Denizli, İzmir ve Gaziantep’in öncülüğünde bu kış şartlarında üşüyen kimse kalmamalı. Devletin desteğiyle bu sefer fabrikalar gönüllü çalışmalı, yardıma koşmalı. TV’ler yardım programlarına başlamalı" ifadelerini kullandı.