07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2023 22:09 | Son Güncelleme: 14.05.2023 22:56

İmamoğlu: Aynı filmi izliyoruz

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sandıklar kapandıktan sonraki üçüncü açıklamalarını sosyal medyadan yaptı. İmamoğlu, "Elimizdeki veriler seçimin böyle gitmediğini bize gösteriyor. Açılmamış oylar Kılıçdaroğlu'nun oylarının yükseleceğini bize net gösteriyor" ifadelerini kullandı
İmamoğlu:  Aynı filmi izliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sandıklar kapandıktan sonra yaptıkları üçüncü açıklamayı sosyal medya hesaplarından canlı yayın açarak gerçekleştirdi.

 İmamoğlu'nun açıklamalarında satırbaşları:

  • Sonuçları tek tek girdirmeye devam etsinler. Biz süreci anbean takip ediyoruz. Yaklaşık 10 milyon oy sayılmamış durumda. Bu yüzde 20 demek. Bu toplam oyların yaklaşık yüzde 20'si. 50'nin üstünde tutmak için gösterdikleri çaba, nasıl büyük bir çaba.
  • Hayretle izliyoruz. Anadolu Ajansı, orada bir kurum yok. Onu biz ayağa kaldıracağız. 
  • Bütün bu çabaya rağmen Erdoğan'ın oyları istikrarlı bir şekilde gerilemiş ve ilk başladığı 57'den 11'e yakın düştü. 50'nin sınırına geldi dayandı. 
  • Yüzde 85 civarlarına kadar bunu idare edebilirler. Ondan sonra küt diye düşecekler. Bu senaryoyu daha önce bize yaşattılar. Daha önce oyların yüzde 98'i sayılmıştı. O zamana kadar durumu idare ettiler. Aynı filmi izliyoruz. Çıkıp kazandık demelerine inanmayın, şaşırmayın. AK Parti'ye veya Sayın Erdoğan'a oy verenler de bizi izlesin.
  • Elimizdeki veriler seçimin böyle gitmediğini bize gösteriyor. Açılmamış oylar Kılıçdaroğlu'nun oylarının yükseleceğini bize net gösteriyor. Kolay olmayacak, hatırlayın. Daha önce iki hafta üç hafta o sandıkların üzerinde biz yattık. Lütfen hassasiyetle sürece devam edin. 

Yavaş'ın açıklamalarından satırbaşları:

  • Diyarbakır'da miting gibi kuyruk var. Oyları bekliyorlar. Bu verilerin bu şekilde kalması sandık başında, çuvalların başında bekleyen o insanları yıldırmaya, işi olduya bittiye getirmeye yönelik. Sonucunda iyi bir sonuç alacağız ya da ikinci tura kalacak onu göreceğiz.
  • Ancak YSK'dan son oy sonuçları açıklanana kadar vazgeçmiyoruz.