06 Temmuz 2026, Pazartesi
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 06.07.2026 09:22 | Son Güncelleme: 06.07.2026 11:25

İmamoğlu üç ayrı davada hakim karşısına çıkıyor

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün "siyasal casusluk", diploma ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi davalarında hakim karşısına çıkıyor
İmamoğlu üç ayrı davada hakim karşısına çıkıyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Tutuklanmasının ardından görevinden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan üç ayrı davanın duruşması kapsamında bugün hakim karşısına çıkıyor.

İmamoğlu'nun gazeteci Merdan Yanardağ, siyasi danışmanı Necati Özkan ve Hüseyin Gün ile birlikte sanıkları arasında yer aldığı ve "siyasal casusluk" suçlamasıyla açılan davanın duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcılık tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

İmamoğlu hakkında İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve diplomasına ilişkin "zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla açılan davanın duruşması da bugün görülüyor.

Öte yandan, İmamoğlu'nun tutuklu sanıkları arasında bulunduğu 414 sanıklı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana davası da bugün görülecek. Duruşma, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde bulunan 1 No'lu duruşma salonunda yapılacak.

Casusluk Davası'nda tutukluluğun devamı istendi

İmamoğlu'nun tutuklu yargılandığı ve "casusluk davası" olarak bilinen davanın duruşması da bugün İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Davada İmamoğlu'nun yanı sıra, TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İmamoğlu'nun danışmanı Necati Özkan ve Hüseyin Gün tutuklu olarak yargılanıyor. Gün, gözaltında verdiği ifadesinde "etkin pişmanlık"tan yararlanmıştı. Mütalaasını açıklayan savcı, davada tutukluluğun devamını istedi.

BirGün'de yer alan habere göre, bir önceki duruşmada sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme; dosyadaki kritik dijital delillerin incelenmesi amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) ek rapor talep etmişti. Mahkeme 4 tanık hakkında da zorla getirme kararı çıkarmıştı. Öte yandan Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 12 Haziran tarihli yaz kararnamesiyle davanın mahkeme heyeti değiştirilmişti.

Duruşmalara yoğun katılım

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, Fransa ve Almanya'nın İstanbul Konsolosları da duruşmaları takip etmek üzere Silivri'ye geldi. Özgür Özel'in de saat 11:00 civarında Silivri'ye geldi.

Fatoş Erdoğan'ın aktarımına göre, duruşmaya ayrıca AP Milletvekili Juan José López Gómez, Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Danışmanı Jörgen Siil, Yeşiller Partisi'nden Rui Tavares, Alison Abrahams, Teo Comet ve İzlanda Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi İzlanda Delegasyonu Başkanı Dagur B. Eggertsson da katılıyor.

Diploma Davası başladı

İmamoğlu hakkında İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve diplomasına ilişkin "zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla açılan davanın duruşması başladı.

Ekrem İmamoğlu, Casusluk Davası için duruşma salonunda hazır bulundu. İmamoğlu'nun avukatları Diploma Davası'na geçmek için talepte bulundu. Mahkeme heyeti talebi kabul etti. İmamoğlu, Diploma Davası'nın görüleceği salona geçti.

İmamoğlu'ndan duruşma öncesi mesaj

Duruşma öncesinde Ekrem İmamoğlu'nun kullandığı Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından bir mesaj paylaşıldı. Mesajda "3 dava tek cümle, demokrasiyi savunuyorum" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Gazete Oksijen