08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.07.2024 19:39 | Son Güncelleme: 06.07.2024 19:52

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Devlette işe girmemiş ya da dibinde durmayan akrabası var mı bilmiyorum

İBB Başkanı İmamoğlu, CHP'li belediyelerde 'ahbap atamaları' yapıldığını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Dost, akraba işine girersek acaba devlet kademeleri veya yakın çevresinde işe girmemiş ya da dibinde durmayan dostu, akrabası var mı bilmiyorum. Önce kendilerine bir baksınlar" yanıtını verdi
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Devlette işe girmemiş ya da dibinde durmayan akrabası var mı bilmiyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelerde 'ahbap atamaları' yapıldığı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Silivri’de çiftçilerle birlikte katıldığı buğday hasadının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Erdoğan'ın iddialarıyla ilgili, "Vallahi Cumhurbaşkanı hangi duyguyla bunu söyledi bilmiyorum. Ama dost, akraba işine girersek acaba devlet kademeleri veya yakın çevresinde işe girmemiş ya da dibinde durmayan dostu, akrabası var mı bilmiyorum. Önce kendilerine bir baksınlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne demişti? 

Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'li belediyelerde eş, dost, akraba ve usulsüzlük iddiaları var. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir televizyon kanalında böyle bir şey olmadığını söyledi. Bununla ilgili düşünceleriniz nedir?" sorusuna, "Hırsız, 'Ben hırsızım' der mi? Veya 'Ben çaldım' der mi? Şimdi Özgür Özel Bey kalkıp da bu ahbap atamaları için 'Ne demek canım, biz tabii ki ahbaplarımızı atayacağız' mı diyecek?" yanıtını vermişti.