29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 28.03.2023 09:00 | Son Güncelleme: 28.03.2023 09:33

İnce sanatçılardan özür diledi: Ne derlerse desinler, başımızın üstünde yeri var

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, daha önce kullandığı "sözde sanatçılar", "sırça köşklerde oturanlar" ifadeleri için sanatçılardan özür dileyerek, "Üzerimize çok gelindi. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, sanatçıların başımızın üzerinde yeri vardır" dedi
İnce sanatçılardan özür diledi: Ne derlerse desinler, başımızın üstünde yeri var

114 bin 661 imza ile cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşen 4 isimden biri olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile daha önce haklarında sanatçılar hakkında söylediği ve çok tepki çeken ifadeleri için özür diledi.

İnce açıklamasında, "John Steinbeck, 'Bir insana dengesini kaybettirip, sonra da normal davranmasını bekleyemezsiniz.' der. Üzerimize çok gelindi. Normalde hiç kullanmadığım bir ifade olmasına rağmen basın toplantısında ağzımdan “sözde sanatçılar” şeklinde bir ifade çıktı. Üzülerek gördüm ki bunu üzerine alınan kıymetli sanatçılarımız olmuş. Bu ifade nedeniyle, bırakın adı geçen kıymetli sanatçılarımızı, ülkemin bütün sanatçılarından özür diliyorum. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, sanatçıların başımızın üzerinde yeri vardır" ifadelerini kullandı.

Olayın geçmişi

İnce'nin sanat camiasında ve kamuoyunda tepki oluşturan ve hakkında özür dilediği konuşmasında ise, “Sırça köşklerde yaşayanlar, sırça köşklerinden çıkmayanlar, salon siyasetçileri, oturdukları yerden benim aleyhimde tweet atan, sözde sanatçılar… Siz bunları gördünüz mü? Bu zorlukları gördünüz mü? Boğaz’da viskisini yudumlarken memlekete yol gösterenler…” demişti.

Kaynak: AA