23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.06.2023 15:55 | Son Güncelleme: 05.06.2023 15:59

İSKİ eski Genel Müdürü Ergun Göknel son yolculuğuna uğurlandı

İSKİ'nin eski Genel Müdürü Ergun Göknel son yolculuğuna uğurlandı. Göknel'in cenazesi, Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi
İSKİ eski Genel Müdürü Ergun Göknel son yolculuğuna uğurlandı

İSKİ'nin eski Genel Müdürü Ergun Göknel 85 yaşında hayatını kaybetti. 3 Haziran’da Levent'te oğlunun evinde yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı tedavi görürken hayatını kaybeden Göknel için Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, eski eşi Fatma Müjgan Doğan, oğlu Demir Göknel, gelini Güliz Göknel, yakınları ve İSKİ’de birlikte çalıştığı mesai arkadaşları katıldı.

Cenazeye İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Baba çelenk gönderdi. Taziyeleri Ergun Göknel'in oğlu Demir Göknel kabul etti. Göknel, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Göknel'in eski eşi Fatma Müjgan Doğan ise "Çok muhterem bir insandı. Yardımsever, şikayet etmeyen, çözüm odaklı ciddi bir yönetici ve iyi bir eşti. Ayrıldık ama daimi dost kaldık. Ergun bir sürü güzel erdemi kendinde toplamış bir insandı. Allah rahmet eylesin. Hislerimi ifade etmem gerekirse  öyle bir insanı kaybettiğimiz için üzgünüm" şeklinde konuştu.

Ergun Göknel kimdir?

9 Nisan 1937’de İstanbul’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Şişli Terakki, liseyi ise English High School for Boys İstanbul (İstanbul İngiliz Erkek Okulu)’da okudu. Stuttgart Üniversitesinden Kimya Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Doktorasını da aynı üniversitede tabii bilimler alanında yaptı.

Fotoğraf: 1/1/1994

 

1968’de beş ay kadar Ankara’da Atom Boya ve Kimya Sanayiinde, 1970-72 yılları arasında Gebze İzocam AŞ’de laboratuvar şefi olarak çalıştı. Avcılar Plastel Plastik ve Kauçuk Sanayi AŞ’de işletme ve fabrika müdürlüğü (1972-80) yaptı. 1980-81 yılları arasında Selplast AŞ’de genel müdürlük, 1981-82 arasında ise Kozanoğlu-Çavuşoğlu Grubunda gıda sanayi koodinatörlüğü, Yönetim Kurulu başkanlığı yaptı. 1982’de Plastel Plastik ve Kauçuk Sanayi AŞ’ye dönerek genel müdürlük görevinde bulundu. 1985-89 yılları arasında kendi mümessillik ve danışmanlık kuruluşu Elkim AŞ’de çalıştı. Nisan 1989-93 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’de genel müdürlük yaptı. Bir ihale yolsuzluğu davasında mahkûmiyet alarak beş yıl (Ağustos 1993-Ağustos 1998) Bayrampaşa ve Eskişehir Kapalı Cezaevleri ile Keçiören ve Kalecik Açık Cezaevlerinde kaldı. Ağustos 1998’de tekrar kendi şirketinde çalışmaya başladı.