29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.04.2023 08:53 | Son Güncelleme: 17.04.2023 09:20

İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı bugün hizmete giriyor

Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan İstanbul Finans Merkezi bankalar etabı, bugün törenle hizmete açılacak
İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı bugün hizmete giriyor

İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı bugün düzenlenecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete girecek. Projesinin bankalar etabında Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın ilgili birimleri faaliyete geçiyor.

İstanbul Finans Merkezi

Akıllı şehir modeliyle tasarlanan merkezde toplam 1 milyon 400 bin metrekarelik alana sahip 21 ofis binası bulunuyor. Alışveriş alanının büyüklüğü ise 100 bin metrekare. 180 bin metrekare ise yeşil alana ayrıldı. Finans alanında bir eğitim merkezi olarak da faaliyet göstererek sektörün ihtiyaçları karşılanacak. 2 bin 100 kişilik bir kongre merkezi ile 30 bin metrekare büyüklüğünde 5 yıldızlı bir otel de hizmet verecek. 

Merkez Bankası içerisine taşınacak

İçerisinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Sermaye Piyasası Kurulu da yer alacak olan İstanbul Finans Merkezi'ne projenin bir sonraki aşamalarında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da (TCMB) taşınacak.

Kaynak: AA