15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.10.2023 11:37 | Son Güncelleme: 08.10.2023 12:47

İstanbul İl Başkanı belli oluyor: CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi başladı

CHP İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. İstanbul İl Başkanı adayları ise CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat
CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi
CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi

CHP İstanbul İl Başkanı’nın ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi başladı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İl Başkanlığı için yarışacak. 600’den fazla il delegesinin oy kullanmasının beklenildiği kongre akşam saatlerine kadar sürecek.

CHP İstanbul ilçe kongreleri geçen ay tamamlanmış; 39 ilçeden 14’üne yeni ilçe başkanları seçilmişti.

Bir süredir parti içi görüş ayrılıklarının bulunduğu CHP'de Genel Merkez yanlıları Canpolat’ı, değişimciler ise Çelik’i destekliyor. İstanbul Kongresi, CHP’nin 4-5 Kasım’da yapılacak 38. Olağan Kurultay'ı öncesi partideki dengelerin nasıl şekillendiğini gösterecek olması açısından kritik bir öneme sahip.

Kongrenin yapıldığı salona Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanlığına aday olan Cemal Canpolat ve Özgür Çelik'in fotoğrafları asıldı. Canpolat'ın, Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğrafının bulunduğu afişlerde "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Örgütte liyakat Cemal Canpolat", "İstanbul'un birleştirici gücü" ile "Umut ve cesaret" ifadeleri yer alıyor. Diğer aday Çelik'in afişlerinde ise "İstanbul için hep birlikte başaracağız" ile "İstanbul için biz varız" yazıldığı görülüyor.

Kaynak: AA