05 Aralık 2025, Cuma
Haber Giriş: 25.11.2025 07:36 | Son Güncelleme: 25.11.2025 08:01

İstanbul'da bazı metro istasyonları kapatılacak

İstanbul Valiliği tarafından alınan kararda, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı 25 Kasım saat 15.00'den itibaren kapatılacak
İstanbul'da bazı metro istasyonları kapatılacak
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

İstanbul Valiliği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle toplanılmasını engellemek amacıyla, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı 25 Kasım saat 15.00'den itibaren kapatılmasına karar verdi. Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi yönündeki çıkışı da geçici olarak kapalı olacak; yolcular diğer giriş-çıkışları kullanabilecek. 25 Kasım yürüyüşü için Tünel Meydanı'na toplanma çağrısı yapılmıştı. 

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda 25 Kasım 2025 Salı günü saat 15.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar; M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Taksim istasyonu ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Şişhane istasyonumuzun İstiklal Caddesi çıkışı yolcu kullanımına kapalı olacaktır. Yolcularımız istasyonun diğer giriş-çıkışlarını kullanabilirler. Araçlarımız Taksim istasyonunda durmayarak seferine devam edecektir" açıklaması yer aldı.

Kaynak: Gazete Oksijen