12 Mayıs 2025, Pazartesi Gazete Oksijen
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 09.07.2023 15:43 | Son Güncelleme: 09.07.2023 17:26

İstanbul'da engelliler ve aileler için panelvan tipi 402 yeni taksi hizmete girdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) projesi kapsamında engelsiz ve aile konseptli 402 yeni taksi, yolcu taşımaya başladı
İstanbul'da engelliler ve aileler için panelvan tipi 402 yeni taksi hizmete girdi
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

İBB, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) kararıyla ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ile 322 dolmuşun taksiye dönüşümü kapsamında ilk etapta 402 yeni taksinin hizmete girdiğini açıkladı. Yapılan açıklamada dönüştürülen taksilerin daha nitelikli olarak geniş kapasiteli 8+1 panelvan araçlardan seçildiği belirtilerek, taksi içerisine yolcu ve şoför arasına güvenlik korunağı konulduğu da ifade edildi.

Ayrıca yeni taksilerde şoförle yolcu arasındaki iletişim, taksi içerisindeki bas-konuş sistemiyle sağlanacak. Nakit para alışverişi için de açılıp kapanabilen kapakların bulunduğu araçlarda, kapak sistemi kredi kartı, İstanbulkart ile farklı ödeme sistemleri de kullanılabiliyor.

Şoförler büyük bir dikkatle seçiliyor

Yeni taksilerde görme engelli yolcular için braille alfabesi de bulunurken, araç içerisindeki taksimetrede bilgilerinin de anonsla aktarılacak. Özenle seçilen ve çeşitli eğitimlerden geçen yeni taksi şoförlerinin güzergah seçme, kaba davranış, fazla ücret alma konularında Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi'ne (TUDES) göre hiç cezası olmayan şoförler arasından seçildiği vurgulandı.