20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 18.05.2022 17:00 | Son Güncelleme: 18.05.2022 19:40

İstanbul'da sağanak etkili oluyor: Trafik yoğunluğu yüzde 85

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen sağanak yağışa karşı İstanbulluları uyardı. Yağmurla birlikte İstanbul'da trafik yoğunluğu 19.30 itibariyle yüzde 85'e ulaştı
Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da saat 18.00'dan sonra etkisini artırması beklenen sağanak yağış için uyarıda bulundu. Yağışların, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı. 

Afet Koordinasyon Merkezi'de (AKOM) vatandaşlara gök gürültülü sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Yağışların başlamasıyla beraber İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanmaya başladı. 

İBB Trafik Yoğunluğu Haritasına göre saat 18.32 itibariyle yüzde 90'a ulaşan trafik yoğunluğu 19.30'da yüzde 85'e düştü.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde her iki yönde trafik yoğunluğu gözleniyor. D-100 kara yolu Ankara istikametine doğru Zeytinburnu'ndan başlayan yoğunluk, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar devam ediyor. TEM otoyolunda Gaziosmanpaşa'da başlayan trafik yoğunluğu da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne dek sürüyor.

Beyoğlu, Karaköy sahil kesimindeki yoğunluk ise aralıklarla Sarıyer'e kadar devam ediyor. Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolu Göztepe ve Kartal mevkileri arasında her iki istikamette de bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi.

TEM otoyolu Ankara istikametinde Ataşehir bölgesi, Edirne istikametinde ise Sancaktepe bölgesinde trafik yoğunluğu oluştu. D-100 Ankara ve Edirne istikametlerinde Çağlayan ve Edirnekapı mevkilerinde de trafik yoğunluğu gözleniyor. Pendik'te D-100 kara yolu Kaynarca ve Güzelyalı mevkileri ile Tuzla Orhanlı'da TEM otoyolu İstanbul yönünde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Şiddetli rüzgar ve yağıştan dolayı yayaların bazı noktalarda yürümekte güçlük çektiği görülüyor.

Kaynak: AA