23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.07.2022 15:54 | Son Güncelleme: 25.07.2022 16:43

İstanbul'da scooterların park sorununa 'scooter park' projesi

İBB, kentte parklanma konusunda büyük sorun oluşturan elektrikli scooterlar için mikromobilite park alanları çalışması başlattı
İstanbul'da scooterların park sorununa 'scooter park' projesi

Gazete Oksijen'in cuma günü yazdığı (80. sayı), artan scooter sayılarının yol açtığı kaza oranları, yaşanan park sorunu gibi problemlerle birlikte scooter kuralları tartışılmaya devam ediyor. İstanbul'da 10 farklı firmanın 36 bin 16 adet e-scooter'ı var. Bu sayısının kısa sürede iki katına çıkabileceği düşünülüyor. İBB park sorununa bir çözüm arayışına gitti ve Kadıköy'ü pilot bölge seçerek scooter park projesi başlattı. 

Mikromobilite park alanları oluşturacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentte parklanma konusunda büyük sorun oluşturan elektrikli scooterlar için mikromobilite park alanları çalışması başlattı. İBB'den yapılan açıklamaya göre, kullanımın yayılmasıyla park sorunu da scooterlar için harekete geçen İBB, mikromobilite park alanları oluşturacak. En yoğun kullanıma göre İstanbul genelinde işletme yapan firmalardan elde edilen veriler doğrultusunda Kadıköy ilçesi pilot bölge seçildi.

Son kayıtlara göre Kadıköy'de bin 886 tane scooter var. Scooter'ın en fazla olduğu ilçe ise 2 bin 435 ile Küçükçekmece

Kadıköy'de scooter kullanımının yoğunlaştığı Bağdat Caddesi'nde 17, Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi'nde 2, Ethem Efendi Caddesi'nde 7 ve Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde 26 olmak üzere toplam 52 scooter park alanı yapılacak. Proje, elektrikli scooterların en yaygın kullanıldığı Beşiktaş, Fatih, Şişli, Üsküdar, Bakırköy ve Beyoğlu gibi ilçelerde de geliştirilerek hayata geçirilecek.

Kaynak: AA