03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.11.2023 11:12 | Son Güncelleme: 11.11.2023 11:43

İstanbullular dikkat: Akşam saatlerinde fırtına ve sağanak başlayacak

Meteoroloji verilerine göre bugün Marmara ve Ege'nin yanı sıra Zonguldak, Düzce, Muğla ve Eskişehir'de sağanak bekleniyor. Marmara ve Ege'nin kuzeyinde fırtınanın hızı 90 km'yi bulacak. AKOM İstanbul'da akşam saatlerinde için fırtına ve sağanak uyarısı yaptı
İstanbullular dikkat: Akşam saatlerinde fırtına ve sağanak başlayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin batı kesimleri çok bulutlu, Marmara, Ege kıyıları, Manisa, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege'de kuvvetli sağanak

Yağışların Marmara (Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri, İzmir'in kuzeyi, Zonguldak, Düzce ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

AKOM'dan İstanbul için uyarı

AKOM meteoroloji verilerine göre İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor. Lodos yönlü rüzgarın 11 Kasım Cumartesi öğle saatlerinden sonra şiddetini arttıracağı (40-60km), akşam saatlerinden itibaren ise kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (50-90km/s) etkili olması bekleniyor.

Fırtınanın beraberinde, İstanbul genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanması da öngörülüyor. Fırtına ve yağışlı havanın 12 Kasım Pazar günü sabah erken saatlerden (06:00) sonra İstanbul’u terk etmesi bekleniyor.

 

İBB Ekipleri; kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su baskınları, göllenmeler ve diğer acil durumlara karşı 24 saat esaslı alarm durumuna geçti” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, vatandaşlar da tabela ve çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.