27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.03.2023 11:15 | Son Güncelleme: 31.03.2023 13:00

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı

İYİ Parti'nin Merter'deki İstanbul İl Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Kemal Kılıçdaroğlu saldırı sonrası " Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız" dedi
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı

Türkiye seçime gün sayarken İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı kurşunlandı. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından silahlı saldırıya ilişkin görüntüyü paylaşarak, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı" dedi. Özkan paylaşımının devamında, olay yeri inceleme ekiplerinin binada incelemelerini sürdüğünü kaydetti.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince, partinin Zeytinburnu'ndaki İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğunun ihbar edildiği aktarıldı. Açıklamada, "Yapılan ihbar üzerine, ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır" ifadesine yer verildi.

"Böyle korkutamazsınız"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıyla ilgili yaptığı paylamışımda "Az önce Sayın Meral Akşener ile görüştüm. Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum" dedi. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter'dan İYİ Parti ile dayanışma mesajı paylaştı. Kaftancıoğlu, "İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun" dedi.

"Kanun önünde hesap vermelerini bekliyoruz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medyadan yaptığı açıklamada "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor, İYİ Parti ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Memleketimizin huzuruna kast eden bu çirkin saldırının fail ya da faillerin en kısa sürede kanun önünde hesap vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum" dedi.