19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 17.05.2023 14:53 | Son Güncelleme: 17.05.2023 15:09

İYİ Parti Sözcüsü: Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için çalışmaya devam edeceğiz

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, YSK verileri ile ıslak imzalı tutanaklar arasında uyuşmazlık tespit ettikleri yerlerde itirazlara devam ettiklerini açıkladı. Zorlu, "Partimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması için var gücüyle çalışmaya devam edecek" dedi
İYİ Parti Sözcüsü: Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için çalışmaya devam edeceğiz

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin başkanlık divanı toplantısının ardından basın açıklaması düzenledi. Zorlu'nun açıklamaları şöyle:

  • 14 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanı ve 28. genel seçimi tamamlanmış olup. Cumhurbaşkanı seçiminde hiçbir adayın kazanamadığı görülmüştür. Vatandaşlarımız ikinci tur oylaması için 28 Mayıs'ta sandık başına gidecek.
  • Cumhurbaşkanlığı seçiminin kazananı yoktur. Önümüzdeki yaklaşık 11 gün bulunmaktadır. 24 saatin bile uzun olduğu Türk siyaseti için bu süre çok kıymetlidir. 
  • Yüzde 50'yi geçebilmek değil de iki adaydan bir oy fazla alanın kazandığı bir seçime tanıklık edeceğiz. 28 Mayıs yepyeni bir bakış açısının ve yepyeni bir değerlendirmenin yapılacağı bir seçim günü olacaktır.
  • Ülkenin ağır sorumlarını gölgelemek adına seçim meydanlarında gerçekliği olmayan iddia ve görselleri sunmaya kalktılar. Milli ve dini değerlerimizi de bu sürece alet etmeye kalktılar.
  • Seçim sonuçlarını erken saatte yayınlanmasıyla birlikte daha önce yaptıkları gibi kazanmak iddiası yaratarak veri giriş güvenliği etkilenmek istendi. 
  • YSK verileri ile ıslak imzalı tutanaklar arasında uyuşmayan sandıkların olduğu anlaşılıyor. Bu doğrultu da karşılaştırılmalarımız sonucu tespit ettiğimiz hatalara karşı dün saat 15.00 itibariyle ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı yapmış bulunuyoruz. Binlerce itiraz yapıldı. Her bir oyun sonuçlara en sağlıklı şekilde yansımasını İYİ Parti olarak sağlamaya çalışacağız.
  • Mersin'de incelemeler hala devam ediyor. Bir kısım itirazlarımız reddedildi. Yaptığımız itirazların ciddi bir kısmının YSK'daki verilere işlenmeye başladığını da bildirmek istiyoruz. Hiç kimsenin bir kaygısı olmasın. Bizim de hassasiyetimiz çok büyük. Tespitlerimiz ve itirazlarımızın değişimine göre milletimizle anbean paylaşmaya çalışacağız.
  • İYİ Parti olarak tüm kadrolarımız ve gönüllülerimiz oylarımızın güvenliği konusunda büyük çaba gösterdiler. Sandıklar da görev yapan üyelerimiz ve gönüllülerimiz aldıkları sonuçları sistemimize büyük ölçüde yüklediler. Sabahlara kadar oyların başında bekleyen tüm sorumlularımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
  • Kesin olmayan sonuçlara göre milletimizin Cumhur İttifakı'nı parlamentoda salt çoğunluğa ulaştırdığını görüyoruz. İstediğimiz ve beklediğimiz oy oranına ulaşamasak da oylarımıza sahip çıktığımız görülmektedir.
  • Muhakkak ki İYİ Parti'nin hedefi iktidar ve ülke yönetimini üstlenmektir. Hedeflerimizden şaşmadan çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağız. 
  • Partimiz Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması için var gücüyle çalışmaya devam edecek. 14 Mayıs seçim maratonunda genel başkanımız 54 yerde vatandaşlarımızla bir araya gelmiş ve yoğun bir seçim kampanyası yönetmiştir. Seçmenimiz çok büyük ölçüde Kılıçdaroğlu'na destek vermiştir. 28 Mayıs'ta milletimiz yürütme gücünü Millet İttifakı'na verecektir.