26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.06.2023 14:14 | Son Güncelleme: 02.06.2023 15:15

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Teknik olarak Millet İttifakı bitti

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Millet İttifakı için "Teknik anlamda bu iş birliği bitmiş olsa da diğer stratejik meseleyle ilgili Genel Başkanımızın değerlendirme süreci devam ediyor" dedi
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Teknik olarak Millet İttifakı bitti

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı'nın Millet İttifakı'nın sona erdiğine yönelik açıklamaları, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'ya soruldu. Mecliste basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zorlu, "Onlar daha çok operasyonel düzeyle ilgili, teknik bir iş birliğinin ne aşamaya geldiğine yönelik altını çizdikleri hususlardır" dedi. Zorlu, şunları kaydetti:

"Mahalli idareler seçimlerinde İYİ Parti ile birlikte CHP'nin ortaya koyduğu gücün, neticenin ürünü olan büyükşehir belediye başkanlıkları başta olmak üzere buradaki ittifakımızın ortaya koyduğu başarı devam ediyor. Bu anlamdaki birliktelik devam ediyor. Ama seçim sonucunun ardından Sayın Genel Başkanımız, Başkanlık Divanımız, Genel İdare Kurulu, dün milletvekillerimizle bir araya geldi. En önemlisi 25 Haziran tarihinde kongremizi topluyoruz. Bu tür bir stratejik noktadaki nihai kararı için Sayın Genel Başkanımızın açıklamalarını takip etmeliyiz.

Seçim iş birliği ile Millet İttifakı'nın dünden bugüne yansıyan yerel seçimlerle taçlanan başarısı biraz farklı şeyler. Teknik anlamda bu iş birliği 14 ve 28 Mayıs'tan itibaren bitmiş olsa da, şu anda diğer stratejik meseleyle ilgili Genel Başkanımızın değerlendirme süreci yetkili kurullarla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bunları sizlerle paylaşırız"