04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.08.2023 21:56 | Son Güncelleme: 12.08.2023 09:20

İYİ Parti'den MHP'nin çağrısına yanıt: 26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet

İYİ Parti, MHP'nin yerel seçimler için yaptığı çağrıya yönelik yaptığı açıklamada, "26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet" ifadelerini kullandı
İYİ Parti'den MHP'nin çağrısına yanıt: 26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu MHP'nin yerel seçimlerde ittifak çağrısına yönelik bir açıklama yayınladı. Partiden yapılan açıklamada, "Bildiğiniz gibi bir süredir partimizin seçim çalışmaları ve olası yol haritasının kamuoyunda geniş biçimde irdelendiği, farklı iddiaların da öne çıkarıldığı görülmektedir. Dün de bir TV programında Milletçi Hareket Partisi üzerinden benzer bir gelişme zuhur etmiş ve bugün gün içerisinde kimi yetkililerince kurumsal kimliğimizi hedef alan talihsiz açıklamalar ortaya konulmuştur" ifadelerine yer verildi.

"Milliyetçileri İYİ Parti'de buluşmaya davet ediyoruz"

Genel Başkan Meral Akşener'in partinin 24 Haziran'da gerçekleşen kongresinde yaptığı konuşmaya atıfta bulunulan açıklamada, "Genel Başkanımız 85 milyon insanımız için siyasette yeni bir zemin, yeni bir yol açma irademizi ortaya koymuş ve en büyük gücümüze yani milletimize kulak vereceğimizi ifade etmiştir. Söz konusu tartışmaya ilişkin olarak partimizin görüşünü açıkça kamuoyuna iletiyor ve güzel ülkemizin temiz kalpli insanlarını, milliyetçilerini, vatanseverlerini, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti'de buluşmaya davet ediyoruz: 26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet!" denildi. 

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yaptığı ittifak çağrısını dün akşam Twitter hesabından paylaştı. Bahçeli'nin mesajında, "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" sözlerini kullanmıştı.