26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.03.2023 16:39 | Son Güncelleme: 22.03.2023 16:49

İyi Partili Ağıralioğlu: Kurduğumuz masada bize pusu kuruldu

İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Kurduğumuz masada bize pusu kuruldu" dedi
İyi Partili Ağıralioğlu: Kurduğumuz masada bize pusu kuruldu

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı belirlenirken çıkan tartışmalara dair konuşan Ağıralioğlu, "Umut olarak kurulmuş masanın başka bir gündemle iktidar heveslerinin aparatı olarak dönüştürülmesine karşı çıktık. Biz umut olarak kurulmuş bu masada, ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz. Biz kimsenin mezhebine inancına hürmetsizlik edecek kadar kalbi kararmış değiliz. Ama süreci doğru yönetemediğimiz için İyi Parti'nin 5 yıllık emeklerinin iktidar olma heveslerine itiraz ettik" ifadelerini kullandı. 

"İktidar 10 yılda milleti görmez oldu, siz daha gelmeden kör ve sağır oldunuz" diyen Ağırağlioğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Siyaset, yönetici kadronun eliyle ilkesizleşir. Siz dün iktidar yaptı diye kızdıklarınıza, kendiniz de alet olup benzerseniz, o zaman iktidara gelmenizin ne anlamı var. Siyaseti bu popülizmle yapacaksanız mücadele etmenin ne önemi var. Ben bugün bu itirazları yapıyorum, sebebi şudur: 5 yıl sonra milletim bizi bağışla biz kandık dememek için söylüyorum.

Meral Akşener itiraz ediyor diye kaybetme endişesi duyuyor ve buna saygı duyulması gerekiyorken, bu kaybetme endişesine küfrediyorsanız, kaybeder miyiz korkusu duyanlara 3 gün boyunca 30 yıllık küfrediyorsanız, siz iktidara gelince, güç elinize geçince, ne yapacağı kestirilemez bir iradeyi temsil ediyorsunuz. Dolayısıyla bizi tedirgin ediyorsunuz. 

CHP'nin yaşadığı bu kazanabiliriz duygusunun en büyük mimarı olan bir partiye 3 günde 25 yıllık küfür edildi. Siz elinize güç geçince bize ne yapacağınızı göstermiş insanlarız. Siz bize ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüz andan itibaren bize parmak sallarken tahammül eşiklerinin olmadığını gösteren insanlarsınız. 

"İYİ Parti susan taraf oldu"

Güçlendirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu modeli memlekete umut olarak sunuldu. İYİ Parti tahammül eden, susan taraf oldu. Bugün de aynı şeyi yapıyor.  Bu pişmemiş aşı millete yedirmeye heves etmek milletin karnını ağrıtmaktır. HDP aday çıkarmama kararı almış, HDP'nin içinde olduğu bir denklemde, biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız, pazarlık vesilesi yapmayız dedik. Yavuz Ağıralioğlu için şartlar hiçbir zaman değişmez. Bu ilkesizliğe göz yumamayız.