02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.07.2023 15:47 | Son Güncelleme: 30.07.2023 15:58

Jandarma'dan Akbelen açıklaması: 2 personel açığa alındı; 40 kişi gözaltında

Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimine karşı direnen kişileri fişledikleri iddiasıyla CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ile gerginlik yaşayan ve direnişçilerinin isminin yazılı olduğu listeyi alarak uzaklaşan 2 jandarma görevlisi açığa alınırken 40 kişi de ayrıca gözaltına alındı
Jandarma'dan Akbelen açıklaması: 2 personel açığa alındı; 40 kişi gözaltında

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde yer alan Akbelen Ormanı'nda ağaç katliamının 6.gününde bölgede bulunan CHP'li Mahmut Tanal, jandarmanın bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini almasına, “Burada fişleme yapamazsınız” diye tepki gösterdi.

Kağıdı vermeyen jandarma personelinin uzaklaşması üzerine, Tanal jandarmanın peşinden koşarak yakalamaya çalıştı. 

2 personel açığa alındı 

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen saha çalışmalarını ve hukuka uygun olarak alınan önleyici tedbirleri engellemek ve provoke etmek isteyen, kolluk kuvvetlerine saldıran ve direnen 40 provokatör ve eylemci şahıs Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmış olup, şüphelilerin adli işlemleri devam etmektedir. Milletvekili Mahmut Tanal’ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında, görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli de açığa alınmıştır. Milletvekili Mahmut Tanal'ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli açığa alınmıştır. Kahraman Türk Jandarmasına karşı sarf etmiş olduğu mesnetsiz ve hakaret içeren söylemlerinden dolayı Milletvekili Mahmut Tanal hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuş olup hukuki süreç kararlılıkla takip edilecektir" denildi.