21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2023 19:25 | Son Güncelleme: 03.07.2023 19:29

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve emekliye verdiğimiz sözü tutacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan memur ve emekli maaşına yapılacak zamla ilgili "5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla verdiğimiz sözü tutacağız" dedi
Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve emekliye verdiğimiz sözü tutacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de düzenlenen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zamdan TOKİ'nin deprem bölgesine inşa edeceği konutlara ve Fransa'daki olaylara kadar Erdoğan birçok farklı başlıkta konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

  • 11 vilayetimizin tamamında ihya ve inşa çalışmaları devam ediyor. TOKİ'miz bölgenin yeniden inşa sürecinde öncü rol oynuyor. Binalar hızla yükseliyor.
  • Ekim kasım ayından itibaren yapımı tamamlanan konutların teslimatına başlıyoruz. Amacımız ilk 1 sene içerisinde 319 bin deprem konutunu teslim etmektir. Bölgede toplam 650 bin konut inşa edeceğiz.
  • 1915 Çanakkale Köprüsü'yle geçiş süresini 6 dakikaya düşürdük. Osmangazi Köprüsü'nde geçtiğimiz cuma günü 11 bin 770 araç geçişiyle bir rekora daha imza attı. Açılışından bugüne kadar 70 milyon araç geçişiyle 1.7 milyar dolarlık tasarruf sağladı.
  • Ülkemizin öncülüğünde yürütülen barışın inşa çabaları daha iyi anlaşılıyor. Rusya-Ukrayna savaşı bunun en açık ve maalesef en acı örneğidir. İstanbul süreci fırsatı değerlendirebilseydi yaşanan yıkım ve gözyaşı olmayacaktı. İstanbul mutabakatıyla başlayan gayretler savaş lobisi tarafından yıpratıldı. Biz de bir dönem bu savaş lobisinin hedefi olduk. Baskı aracı olarak bizler her zaman olduğu gibi muhalefet partisini kullananlar karşısında dik durduk.
  • Muhalefet adayının Rusya ile aramızda kriz çıkarmayı amaçlayan asılsız ithamları bunun bir parçasıydı. Bu iddialarla ilgili ortaya tek bir delil konulmadı. İddialara yalanladıktan sonra muhalefet tarafından niçin böyle bir provokasyona girildiğine dair bir açıklama gelmedi. Hükümet olarak bunların hiçbirine kulak asmadık.
  • "Nasıl kiliseyi, havrayı veya bir başka inancın mabedini ateşe vermek özgürlük değilse Kur'an-ı Kerim'i yakma diye bir özgürlük de olamaz. Konu kendi güvenlikleri olunca hukuk tanımayanlar sıra Müslümanların kutsallarına gelince birden fikir özgürlüğünü hatırlıyorlar.
  • (Fransa'daki olaylar) Şiddet şiddeti doğurmuş, bugünkü hadiseleri tetiklemiştir. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de rüzgar ekenler fırtına biçmektedir. Endişe ile karşıladığımız son hadiselerin daha fazla kan akmadan, şiddet sarmalı daha fazla büyümeden bir an önce sona ermesini diliyoruz. Bu olayların göçmenlere ve Müslümanlara yönelik yeni bir baskı, yıldırma, sindirme furyasına yol açmasından kaygı duyuyoruz.
  • Teröristlere alan açarak, şehrin meydanlarını teröristlere tahsis ederek Türkiye'nin dostluğunun kazanılmayacağını artık herkesin kabullenmesi gerekiyor.
  • Bizim, tehdit, tahrik siyasetine, aba altında sopa gösterme kurnazlığına da teslim olmayacağımızı tüm dünya bilir, bilmelidir.
  • Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Bu meselenin üstüne gideceğiz.
  • (Konut kira artışlarına yüzde 25 sınırı) Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir.
  • 9 günlük bayram tatiline rağmen dış ticaret rakamlarında güzel haberler geliyor. Yıl sonu hedefimiz olan 265 milyar dolara ulaşacağımız kanaatindeyim.
  • Türkiye Aile Destek Programı'nı bu yıl da devam ettirme kararı aldık.
  • (Memur ve emekli maaşı zammı) 5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.