18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 25.11.2022 21:37 | Son Güncelleme: 25.11.2022 21:51

Kadına şiddete karşı mücadele günü için Taksim'de eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle İstiklal Caddesi'nde yürümek isteyen kadınlar polis tarafından engellendi. Çok sayıda insan gözaltına alındı
Paylaşılan görüntülerde İstiklal Caddesi'nde sadece kolluk kuvvetlerinin olduğu görüldü
Paylaşılan görüntülerde İstiklal Caddesi'nde sadece kolluk kuvvetlerinin olduğu görüldü

Beyoğlu'nda gösteri yapmak isteyen ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdahale etti. İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında bir araya gelen kadın örgütleri üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptıktan sonra Taksim Meydanı'na yürümek istedi.  

Caddede önlem alan polis ekipleri, uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale etti. Polislerle gruptakiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. İstiklal Caddesi'ne girişlere sınırlı şekilde izin verilirken, caddeye çıkan sokaklarda küçük gruplar halinde toplanmalar devam ediyor. İstiklal Caddesi'nin girişe kapatılmasının ardından kadınlar Haliç'e yürüdü. Ancak basın açıklaması gerçekleştirmek isteyenler gözaltına alındı. 

Metro Taksim istasyonunda durmuyor

Bugün gerçekleşmesi planlanan yürüyüş Beyoğlu Kaymakamlığı ve Valilik tarafından toplumsal infial uyandırabileceği, iç barışı tehdit edebileceği ve kamu düzenini bozabileceği gerekçesiyle yasaklandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de İstanbul Valiliği'nin kararıyla bugün 15.00'ten itibaren M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş füniküler hattının işletmeye kapalı olacağını duyurmuştu.