20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.08.2024 10:53 | Son Güncelleme: 20.08.2024 11:04

Kamala Harris'ten Biden'ın vedasında sürpriz konuşma: Sonsuza kadar minnettar kalacağız

Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris, kongrenin ilk gününde yaptığı sürpriz konuşmada ABD Başkanı Joe Biden’a teşekkür ederken, destekçilerine “Değer verdiğimiz idealler için savaşalım ve savaştığımızda kazanacağımızı her zaman hatırlayalım” çağrısında bulundu
Fotoğraf: Erin Schaff (via @nytimes) The New York Times
Fotoğraf: Erin Schaff (via @nytimes) The New York Times

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in adaylığı resmen kabul edeceği 4 günlük Demokrat Parti Kongresi ülkenin Chicago kentindeki United Center Spor Salonu’nda başladı. Kongrenin ilk gününde konuşması beklenmeyen Harris, sürpriz bir şekilde söz alarak Biden’a “Tarihi liderliğin için, ulusumuza ömür boyu ettiğin hizmetler için ve yapmaya devam edeceğin her şey için teşekkür ederim. Size sonsuza kadar minnettar kalacağız” sözleriyle teşekkür etti.

Birlik ve umut mesajları verdi

Seçmenlerine birlik mesajları veren Harris, “Ülkemizin her köşesinden ve hayatın her kesiminden insanlar, ülkemizin geleceğine yönelik ortak vizyonumuzla birleşmiş olarak buradalar ve bu Kasım ayında bir araya gelerek tek bir ağızdan, tek bir halk olarak ilerlediğimizi ilan edeceğiz” dedi.

Yaklaşan seçimler için mücadele etme çağrısı yapan Harris, “İyimserlik, umut ve inançla, ülke sevgimizin rehberliğinde, bizi ayıran şeylerden çok daha fazla ortak yönümüz olduğunu bilerek, değer verdiğimiz idealler için savaşalım ve savaştığımızda kazanacağımızı her zaman hatırlayalım” şeklinde konuştu.