26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.03.2023 13:39 | Son Güncelleme: 07.03.2023 16:59

Kemal Kılıçdaroğlu CHP kürsüsüne veda etti

Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında son kez kürsüye çıktığını açıkladı. Kılıçdaroğlu veda mesajında Millet İttifakı'nın liderlerine teşekkür etti
Kemal Kılıçdaroğlu CHP kürsüsüne veda etti

Dün resmi olarak cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya, "Bugün bu kürsüye veda etmek için buradayım" diyerek başladı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

  • Grup kürsümüze veda etmek için buradayım. Tüm yaşanmışlıkları arkada bırakarak bu kürsüye veda etmek kolay olmuyor, bu kürsü benim evim, siz de yol arkadaşlarımsınız. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum. 
  • Bu coğrafyanın neresinde yaşıyorsanız huzur içinde yaşamanızı isterim. Yeni bir başlangıç için beraber ve birlikte var olduğumuz bütün sıkıntıları aşalım istiyorum. Biz bunları yaptığımız zaman o şahane o görkemli Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bugün bu kürsüye veda etmek için bulunuyorum. Veda etmek kolay olmuyor. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum.

  • Sarayın yol arkadaşı olmak kolaydır. Orada para vardır, kibir vardır, haram vardır. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak ise kolay değil, zordur. Izdıraplıdır. Tehlikelerle doludur. Başınıza her an her şey gelebilir. Parası pulu da yoktur Bay Kemal'in. Sarayı da yoktur.
  • Sizin gibi yol arkadaşlarım olduğu için onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Hakkınızı helal edin. 
  • Bu kürsü yıllarca acıların duyulduğu bir kürsüdür. Bu mikrofonda yıllarca o acıların duyurulduğu bir mikrofondur. Bu kürsüde insanlarımızın onuru, demokrasimizin kaderi adına son kez konuşuyorum. Umutluyum be dostlar, gerçekten umutluyum. Çünkü her gün Türkiye'de herkesin yenilenmiş gibi uyanacağı bir günü hayal ediyorum. Yelkenlerimizi hareket ettirecek rüzgarlarımızı düşlüyorum. Bu deliliği hep birlikte yapacağız.
  • İYİ Parti'nin sayın Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte yapacağız bu deliliği. Çünkü Meral Hanım, merttir. Ana kucağını da çok iyi bilir, yeri geldiğinde masaya yumruk vurmasını da çok iyi bilir.  Bu bilinsin istiyorum. Ona müteşekkir olduğumu herkesin bilmesini istiyorum. İlk görüş ayrılığında bazı arkadaşlar söylenmemesi gereken şeyler söyledi. Gerekirse arada bir masaya yumruğunu vurur ara da bir de ülkücü damarı tutar. Bunu da gayet iyi biliyorum.
  • Bu deliliği Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de bitireceğiz. Temel Bey bilgedir, cesurdur. Bu bilge Türkiye'nin yolunu aydınlatmaya devam ediyor. Gelecek Partisi lideri Ahmet Bey ile de bitireceğiz bu deliliği. Günlerdir uyumuyor bu lider. Deva Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan ile bitireceğiz. Onunla da bu ülke için alın terini birlikte dökeceğiz. Gültekin Uysal da yürekli, cesur ve genç bir liderdir.
  • İki kişi daha var. O iki kişiyi siz de gayet yakından tanıyorsunuz. Evladım Ekrem İmamoğlu demiştim, o da aramızda. Yıllardır omuz omuza verdiğimiz dostum Mansur Yavaş o da burada olacak.
  • Öleceksek bu vatana olan aşkımızdan öleceğiz. Bir gün tüm bunlar geçecek. Şafak tatlı bir gülümse ile doğacak. Bir gün birbirimize bakacağız ve "Başardık" diyeceğiz.