17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.05.2023 00:36 | Son Güncelleme: 15.05.2023 00:58

Kılıçdaroğlu: Bloke ettiğiniz Türkiye'nin iradesidir

Bu gece ilk kez kameraların karşısına geçen cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milletin iradesine bloke koymayın" diyerek sandıkların terk edilmemesi çağrısında bulundu
Kılıçdaroğlu: Bloke ettiğiniz Türkiye'nin iradesidir

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sandıklar kapandıktan sonra ilk kez kameraların karşısına geçti. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

  • Oyumuzun yüksek olduğu sandıklarda üst üste itirazlarla sistemi bloke ediyorlar. Ankara 300, İstanbul'da 783 sandıkta itirazlar var. 6 kere, 11 kere itiraz eden sandık var. Bloke ettiğiniz Türkiye'nin iradesidir. 
  • Bu işin bir oldu bittiye getirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Algı yönetimiyle uğraşmayı bırakın. Bırakın oylar gelsin. Sonuç bir an evvel belli olsun. Ülkenin belirsizliğe artık tahammülü yoktur. Milletin iradesinden korkmayın.
  • Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Bu milletin iradesine bloke koymayın. Sahadaki demokrasi emekçilerine sesleniyorum. Sandıkları ve seçim kurullarını asla terk etmeyin. Her bir oy sayılana kadar biz buradayız.